De Watersport Vereniging Schiphol (WVS) is opgericht op 7 juni 1951 als KLM zeilvereniging Schiphol. De eerste jaren hadden we onderdak bij een andere zeilvereniging en zeilden we in gehuurde boten op De Kaag.

In 1966 ging onze eigen haven, die tot stand kwam door zeer veel zelfwerkzaamheid, open aan de Uiterweg in Aalsmeer en konden we zeilen op de Westeinderplassen. We hadden toen 36 leden. Inmiddels heeft de WVS rond de 650 leden. De WVS is aangesloten bij de KLM personeelsvereniging (KPVN)   Klik hier voor onze statuten.

 

De vereniging kent de volgende soorten leden:

  1. Algemeen lid. Dit zijn leden die om een algemene reden lid zijn. B.v. om het mogelijk te maken hun niet-KLM partner te laten zeilen.
  2. Havenlid. Dit zijn de leden die een ligplaats in de haven willen hebben voor hun eigen boot.
  3. Zeilend lid. Dit zijn de leden die willen zeilen in de schepen van de vereniging.

Er zijn 12 verenigingsboten die voor lessen en recreatief zeilen worden gebruikt. Volwassenen krijgen les in spankers en randmeren. Speciaal voor de gevorderden is er de gelegenheid om les te krijgen in lasers. Een kajuitboot kan, door degenen die daarop speciale lessen hebben gevolgd, voor diverse dagdelen en dagen gehuurd worden. De afdeling jeugd zeilt in optimisten en cadetten.

Om zelfstandig in de verenigingsschepen te mogen zeilen, dient U een zeilproef af te leggen op CWO-2 niveau.

De basisinstructie wordt op de dinsdag- en donderdagavonden gegeven van eind april tot medio september. In principe komt U een avond in de week vanaf zes uur tot zonsondergang. De jeugdinstructie is op zaterdag van 10 uur ’s morgens tot 3 uur ’s middags.

Als lid van de WVS bent U tevens lid van het Watersport Verbond. Van hen ontvangt U jaarlijks een lidmaatschapskaart.

Klik hier voor de tarieven.  Klik hier voor onze statuten.

 

Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 1 januari met o.a. de volgende activiteiten:

Op het haventerrein bevindt zich vlakbij het water het clubhuis en tevens een kleine recreatiewoning, die tegen een zeer redelijke vergoeding kan worden gehuurd.

De haven van de vereniging bevindt zich aan de Uiterweg 263, 1431 AH te Aalsmeer.

Het postadres is: WV Schiphol, Postbus 116, 1430 AC Aalsmeer.

Passanten zijn welkom.

 

Interesse om lid te worden?

(het lidmaatschap staat alleen open voor personeel of gepensioneerden van de KLM-groep, Transavia, Martinair, KLM Cityhopper, etc.)

klik hier om lid te worden  

 

 

De vereniging is ingeschreven in het verenigingsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Haarlem en Omstreken onder nummer 40594041.

Het bankrekeningnummer van de vereniging is: Rabobank IBAN: NL87RABO0127005439 t.n.v. WV Schiphol te Aalsmeer.

 

 

Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.