Over onze haven  (N 52°15,45, E 4°43,72) 

 

Locatie en adres  

De haven is gelegen direct aan de Kleine Poel, onderdeel van de Westeinderplassen in de Gemeente Aalsmeer. Vanaf de Westeinder zijn dagtochten mogelijk naar het Braassemermeer, de Kagerplassen en naar Amsterdam. Het Noordzeekanaal (en daarmee IJmuiden, het Markermeer en het IJsselmeer) is voor zeiljachten binnen een dag bereikbaar via de ‘Staande Mastroute’ door nachtelijk Amsterdam. In zuidelijke richting is Zeeland eveneens binnen 24 uur bereikbaar. Het adres van de haven is: Uiterweg 263, 1431 AH Aalsmeer. 

Passanten zijn welkom. Positie: (N 52°15,45, E 4°43,72)

 

't Kombuis 

Het clubhuis 't Kombuis is het bruisend middelpunt van onze haven; van hieruit wordt instructie gegeven en worden andere activiteiten gestart. Ook de Bar bevind zich in 't Kombuis. Deze bar wordt gerund door de barcommissie die tijdens bijna alle activiteiten op de haven de bar bemand. In 't Kombuis staat een computer tbv gebruik door onze leden.
Neem een kijkje in 't Kombuis
 

 

Toegang tot de haven (Hek)
De toegang tot de haven is alleen mogelijk via het hek. Ook 't Kombuis en de toiletgroep zijn beveiligd.

Leden kunnen via de havenmeester een pasje bestellen waarmee op elk moment toegang tot de haven is te verkrijgen.

De borg bedraagt 25 euro, maar die krijg je terug als je het pasje weer onbeschadigd inlevert.
Let op! Er mogen geen gaatje worden geboord in de pas want dan werkt het pasje niet meer.

Lees meer over het ophalen van nieuwe passen.
 

Parkeren op de haven 

Parkeren is mogelijk op het haventerein en in de Grote loods.

In de wintermaanden zijn deze ruimtes in gebruik voor de winterstalling. In deze periode is het mogelijk om langs de Uiterweg te parkeren.

Let op! tussen 1 April en 1 October is dit niet toegestaan en maak je goede kans bekeurd te worden.

 

Beheerder haven 

Het beheer van de haven valt onder verantwoordelijkheid van de haven-commissaris. De havencommissie beheert de haven. Op de haven is de "havenmeester van dienst" het eerste aanspreekpunt voor leden en passanten. De havenmeesters zijn vrijwilligers die per toerbeurt deze functie bekleden. De Havenmeester van Dienst heeft een mobieltje van de zaak: 06-25025711. Alleen bellen tussen 09:00 uur en 19:00 uur s.v.p. klik hier voor foto's van de havenmeesters 

Onderhoud van de haven wordt door het jaar heen zoveel mogelijk in eigen beheer uitgevoerd. In aanvulling hierop organiseert de Havencommissie tweemaal per jaar (in het voorjaar en het najaar) een ‘Klusdag’, een zelfwerkzaamheidsdag voor de leden. Diverse werkzaamheden varierend van schoonmaken tot snoeien van bomen en struiken worden dan opgepakt.

 

Ligplaatsen (zomer) 

De capaciteit van de haven is 155 ligplaatsen in het water (boxen) en 41 ligplaatsen op een jollenhelling. De boxen hebben vrijwel allen de beschikking over een walstroom-aansluiting. Voor het gebruik van de stroom wordt een extra jaarlijkse vergoeding berekend, gebruik van water is gratis.  Waarschuwing mbt water: laat het water uit de slangen geruime tijd stromen alvorens het te drinken ivm legionella besmetting. website met meer info over Legionella klik hier. 


Winterstalling 

's Winters biedt de vereniging staanplaatsen aan in de Grote Loods en buiten op het parkeerterein alsmede beschutte ligplaatsen in het water.  Lees het verkort winter reglement. 

 

De Kraan 

 

Onze vereniging beschikt over een moderne kraan met een ruim hefvermogen van 20 ton.

Deze kraan wordt gebruikt tbv de winterstalling. Op verzoek kan de kraan ook tijdens de zomerperiode worden gebruikt. De bediening van de kraan kan alleen plaatsvinden door speciaal hiervoor opgeleide leden.

 

Tarieven 

Zie onze tarievenpagina  

 

Vuilwaterpomp
De vuilwaterpomp voor het legen van de vuilwatertank staat achter 't Scholletjesbos.
De gebruiksaanwijzing is op de pomp aanwezig.
Door de WVS pas korte tijd tegen de paslezer te houden wordt de pomp 
ingeschakeld. 

De pomp schakelt na 3 minuten automatisch uit of via de uitknop links op het bedieningskastje.
 

Draadloos internet op de haven 

Sinds 2007 is er draadloos internet op de haven beschikbaar.

Sinds de upgrade van het netwerk in 2014 is het netwerk afgeschermd met een password en daarmee exclusief voor leden. In 't Kombuis staat een PC die toegang heeft tot het Internet; het weerbericht, de WVS website etc zijn direct opvraagbaar.

De toegangscode van de WIFI is te vinden in 't Kombuis op het mededelingenbord, maar is ook online beschikbaar (wel even inloggen). 

 

 
Recreatiewoning 't Scholletjesbos 

Op de haven staat een recreatiewoning die door leden kan worden gehuurd.

 

Lees meer over 't Scholletjesbos.

 

  

 

 

 

 

Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.