Website nieuws 18, 201801-03-2018

Auteur: Bestuur

                     

WVSlogo

 

 

 

Website nieuws 18

 

 

Aardbeienbrug Uiterweg

Van de Stichting Aalsmeer Westeinder Promotie hebben wij door gekregen dat de Aardbeienbrug in de Uiterweg wegens herstelwerkzaamheden tijdelijk is verlaagd naar een doorvaarthoogte van 1.05 meter. Dit betekent dus 15 centimeter lager dan normaal.

De gemeenten en Rijnland hebben toegezegd de brug binnen 3 maanden weer op de normale hoogte van 1.20 meter te brengen.

Wees dus gewaarschuwd voor de komende maanden met deze verlaagde doorvaart en controleer medio mei of de herstelwerkzaamheden inderdaad hebben geleid tot de gewenste hoogte, dit om verrassingen te voorkomen.

In het plaatselijke krantje "De Nieuwe Meerbode" zal waarschijnlijk de voortgang worden gemeld.

 

ALV 2018

Waarschijnlijk is het niemand ontgaan, maar over ruim een maand is het weer zover; onze jaarlijkse ALV.

De ALV wordt gehouden op vrijdag 6 april en gezien de opkomst van de afgelopen keren, zal de ALV dit jaar worden gehouden in de Grote Loods.

 

Schoonmaak

In de nieuwsbrief van januari jl. heeft de uitvraag gestaan voor vrijwilligers om de schoonmaak in de haven te verzorgen.

Daar hier geen reacties op gekomen zijn heeft het bestuur, zoals voorgesteld door de Commissie van Advies, deze vraag uitgezet bij drie commerciële partijen.

Aansluitend zijn er drie offertes ontvangen, die aan de gestelde criteria voldoen. Het bestuur zal binnenkort beslissen welk bedrijf wordt gekozen om de komende tijd de haven schoon te maken.

Het ligt in de bedoeling het contract met het gekozen bureau per 1 april a.s. te laten ingaan.

 

Hellingen

Vanaf 17 maart a.s. gaan de eerste schepen weer het water in en kan het vaarseizoen beginnen. Op de website en in het Kombuis kun je zien, wanneer jouw boot door het hellingteam in het water wordt gelegd.

Het hellingteam bestaat uit vrijwilligers, dus laat ze niet nodeloos aanwezig zijn. Zij vragen dan ook je medewerking om op tijd aanwezig te zijn en indien nodig, op verzoek van de voorman, mee te helpen. In dat geval maken vele handen licht werk en verloopt het hellingen vlot.

 

Havenmeester

Havenmeester zijn van een mooie haven, wie wil dit niet een weekje doen?

Tijdens het komend seizoen heeft de haven havenmeesters nodig. Deze leuke, maar ook verantwoordelijke functie kan overdag gedaan worden van maandag tot en met zondag of in deeltijd en dan bij voorkeur in het weekend. Ideaal voor diegene, die WVS een warm hart toedraagt en een paar uur per dag bij de vereniging wil zijn.

De havenmeester m/v is het eerste aanspreekput op de haven. Hij* heeft aandacht voor en houdt toezicht op de dagelijkse gang van zaken op de haven. De havenmeester neemt zelfstandige beslissingen en wordt daarin gesteund door de havencommissaris.

Werkzaamheden zijn o.a.:

-      het hijsen en strijken van de vlag

-      openen van het terras bij mooi weer

-      verzorgen van koffie en thee

-      toezien op orde en netheid

-      verzorgen, indien mogelijk, van kleine (reparatie)werkzaamheden

-      ontvangen van passanten, het aanwijzen van een ligplaats en het incasseren van liggeld

-      met raad en daad klaarstaan bij vragen

-      ontvangen van leveranciers

Ofwel overdag is de havenmeester de baas van de haven. De havenmeester krijgt voor de bereikbaarheid de haven-GSM en toegang tot het havenkantoor om de administratie bij te houden.

Prikkelt dit verhaal je en wil je exact weten wat deze functie inhoudt, kom dan vrijblijvend naar de havenmeesters bijeenkomst met een hapje en drankje op zaterdag 24 maart a.s. van 15.00 tot 17.00 uur. Op deze middag vertellen de havenmeesters van seizoen 2017 hun ervaringen, wat er verbeterd kan worden en wordt de aanpak voor 2018 besproken. Heb je interesse, meld je dan aan op het formulier in het Kombuis of stuur mij een mail haven@wvschiphol.nl of bel me op 06-28644994.

*voor de leesbaarheid is de hij-vorm gebruikt.

 

Klusdag en opening van het seizoen

Op 28 april a.s. is er weer de jaarlijkse voorjaarsklusdag. Zet deze dag alvast in je agenda. Er wordt weer op een grote opkomst gerekend, want er is voldoende te soppen, op te ruimen, te schilderen, ramen te lappen, te snoeien en andere werkzaamheden.

Uiteraard zal het cateringteam weer garant staan voor een lekkere lunch.

 

Aansluitend aan de klusdag, om 16:00 uur, is de opening van het watersportseizoen door het hijsen van de verenigingsvlag en een speech van de voorzitter.

Aansluitend klinken we met z’n allen op een mooi vaarseizoen.

 

 

Met vriendelijke groeten,

Het Bestuur

Terug  Mail dit nieuwsbericht Deel deze pagina via facebook Deel deze pagina via Twitter Deel deze pagina via LinkedIn