logo-wvschiphol
 
 
 
 
 
20220417-gepoetst-bb-boeg

Nieuw in 2021: de elektrische sloep!

De nieuwe eSloep van WVS!
Heerlijk een dagje stil en ontspannen varen? Om onze leden nog meer te laten genieten van de watersport bieden we met ingang van seizoen 2021 een elektrische sloep te huur aan!

Lees hieronder meer over de introductiedagen en het reserveren en meld je zo snel mogelijk aan voor de introductie.

Direct naar aanmelden bootintroductie

Direct naar reserveren

Filmpje over opvouwen van de tent

Download de handleiding

Wat is het
De sloep is van het type Oud Huijzer 560. Er is plaats voor 5 personen. (Let op: je houdt je natuurlijk aan de geldende Coronamaatregelen; als je 1,5 m afstand moet houden is het maximum 2 personen.)
De boot heeft een neerlaatbare buiskap en een zwemtrap. Op één acculading kun je zeker 4 uur varen. Voor de tarieven klik je hier.
Er is een handleiding beschikbaar en wat tips voor elektrisch laden in de omgeving.

Wie kunnen huren
Alle actieve leden die de eSloep introductie en vaardigheidstoets positief hebben afgelegd krijgen het predikaat 'schipper eSloep'. Daarmee kun je direct online reserveren via www.wvschiphol.nl

Als je gebruik wilt maken van de eSloep, geef je dan nu meteen op voor de introductie met onderstaand aanmeldformulier. We delen je dan zo snel mogelijk in. De introductie duurt ca een half uur per persoon. De introductie is individueel, gratis en bestaat uit een proces-uitleg en een vaardigheidstoets met de eSloep.


Aanmelden introductie eSloep

Programma introductie eSloep

Waar kun je varen
De sloep is met ca 5 km/uur bij uitstek geschikt om te varen op de Kleine Poel en om alle watertjes tussen de eilanden te verkennen. Ook de Grote Poel (Westeinderplas) is goed te bevaren. De actieradius is ca 4 uur per acculading. 

Een langere dagtrip raden wij echter niet aan aangezien het laden van de accu's een paar uur in beslag neemt.  Een tocht naar Amsterdam is helaas niet toegestaan.


Klik hier voor tips voor oplaadpunten

Wanneer
Zodra je de boot introductie hebt gevolgd, kun je de sloep reserveren. De eSloep wordt maximaal 2 dagdelen per dag verhuurd. Je mag maximaal 14 dagen vooraf reserveren. Deze “beperkingen” zijn bedoeld om alle leden de kans te geven de eSloep te gebruiken en zeker te stellen dat de accu's niet te leeg worden gevaren.
De te reserveren dagdelen zijn: 8 - 12 uur, 13 - 17 uur en 18 uur tot zonsondergang. 
Als je twee aaneengesloten dagdelen huurt is dat inclusief het tussenliggende uur. Let wel op dat je voldoende acculading hebt om veilig terug te keren naar WVS.

Hoe reserveren
Reserveren gaat - vanaf 14 dagen tevoren - als volgt:
1. Log in op de website van WV Schiphol
2. Ga naar Vloot/Sloep/Reserveren sloep
3. Klik op een leeg vakje achter Sloep
4. Wijzig eventueel de dag en/of het dagdeel, en klik op Reserveren
5. Je mag maximaal 2 dagdelen per keer op 1 kalenderdag reserveren. 

NB het reserveringssysteem staat toe om 3 dagdelen op een dag of op verschillende dagen te reserveren, dat is uitdrukkelijk niet de bedoeling en zal door de beheerders worden gecancelled.

Als je reserveert, ben je direct het huurbedrag schuldig, dit wordt automatisch geïncasseerd via de reeds afgegeven machtiging.
Annuleren met restitutie van de kosten kan tot 24 uur voor ingang van de reservering, daarna krijg je je huurbedrag niet meer terug.

Direct naar reserveren

Contact
Vragen en suggesties kun je sturen aan peols.[antispam].@wvschiphol.nl

Vriendelijke groeten,
Het Beheerteam
Rosanna, Peter, Paul en Carel