logo-wvschiphol
 
 
 
 
 
20220417-gepoetst-bb-boeg

Onze elektrische sloep Zonnewind

De eSloep van WVS
Heerlijk een dagje stil en ontspannen varen? Om onze leden nog meer te laten genieten van de watersport bieden we met ingang van seizoen 2021 een elektrische Oud Huizer 560 sloep te huur aan! De sloep biedt plaats aan 4 à 5 pesonen. De boot heft een neerlaatbare buiskap en een zwemtrap. Op één acculading kun je rustig 4 tot 8 uur varen. 

Lees hieronder meer over de korte introductie, de vaardigheidstoets en het reserveren.

Wie kunnen huren
Alle leden (met uitzondering van ondersteunende leden en jeugdleden) zijn welkom zich op te geven voor de eSloepintroductie en -vaardigheidstoets. Heb je die positief afgelegd dan krijg je het predikaat 'schipper eSloep'. Daarmee kun je direct online reserveren via www.wvschiphol.nl

Zodra de instructeurs onderstaand aanmeldformulier ontvangen, maken zij een afspraak met je. De introductie duurt ongeveer een half uur per persoon. De introductie is individueel, gratis en bestaat uit een procesuitleg en een vaardigheidstoets in de eSloep. 

> Voor aanmelden voor de introductie klik je hier.

> Voor informatie over de vaardigheidstoets klik je hier.

> Om de sloep te reserveren klik je hier.

Waar kun je varen
De sloep is met ca 6 km/uur bij uitstek geschikt om te varen op de Kleine Poel en om alle watertjes tussen de eilanden te verkennen. Ook de Grote Poel (Westeinderplas) is goed te bevaren. De actieradius is ca 4 tot 7 uur per volle acculading. 

Een langere dagtrip raden wij echter niet aan aangezien het laden van de accu's een paar uur in beslag neemt.  Een tocht naar Amsterdam is helaas niet toegestaan.

 

Wanneer reserveren
Een eSloep-schipper kan de sloep via www.wvschiphol.nl reserveren. De eSloep wordt maximaal 2 dagdelen per dag verhuurd. Je mag maximaal 14 dagen vooraf reserveren zodat alle leden de kans krijgen de eSloep te gebruiken en zeker te stellen dat de accu's niet te leeg worden gevaren.
De te reserveren dagdelen zijn: 8 tot 12 uur, 13 tot 17 uur en van 18 tot 22 uur. 
Als je twee aaneengesloten dagdelen huurt is dat inclusief het tussenliggende uur. Let wel op dat je voldoende acculading hebt om veilig terug te keren naar WVS.

Hoe reserveren
Reserveren gaat - vanaf 14 dagen tevoren - als volgt:
1. Log in op de website van WV Schiphol
2. Ga naar Vloot/Sloep/Reserveren sloep
3. Klik op een leeg vakje achter Sloep
4. Wijzig eventueel de dag en/of het dagdeel, en klik op Reserveren
5. Je mag maximaal 2 dagdelen per keer op 1 kalenderdag reserveren. 

NB het reserveringssysteem staat toe om 3 dagdelen op een dag te reserveren, dat is uitdrukkelijk niet de bedoeling en zal door de beheerders worden gecancelled.

Als je reserveert, ben je direct het huurbedrag schuldig, dit wordt automatisch geïncasseerd via de reeds afgegeven machtiging.
Annuleren met restitutie van de kosten kan tot 24 uur voor ingang van de reservering. Binnen de 24 uur vindt dus geen restitutie plaats.

Wetenswaardigheden
> Hoe maak je de tent open? Klik hier.
> Een beknopte handleiding tref je hier.

Contact
Vragen en suggesties kun je sturen aan peols.[antispam].@wvschiphol.nl

Vriendelijke groeten,
Het beheerteam
Peter, Paul en Carel