logo-wvschiphol
 
 
 
 
 


Met ingang van seizoen 2023 kunnen WVS-ers gaan SUPpen!


Wat is SUPpen?
Voor leden van de WVS zijn er met ingang van seizoen 2023 twee SUPboards beschikbaar. SUP staat voor Stand Up Paddling (peddelsurfen). Je staat rechtop, op een soort grote stabiele surfplank met een heel lange peddel. Met een SUPboard kun je je overal op het water begeven, ook tussen de kleine eilandjes aan de Westeinder. Het is ook nog eens gezond omdat je veel spieren gebruikt.


De SUPboards
Eén plank heeft de lime kleur (groen/geel) en de andere is lichtblauw.
De lime plank is de kleinste en geschikt voor gemiddelde volwassenen. De lichtblauwe plank is meer robuust en kan een groter gewicht aan.
De twee allround SUPboards zijn opblaasbaar en liggen opgeblazen op de stelling in de Grote Loods. Bij de plank vind je een grote handpomp. De plank moet 15 PSI druk hebben!
De aansluiting voor de pomp zit onderaan de plank onder het dopje. Controleer de juiste spanning van de SUPboard!  Zorg zelf voor een wetsuit als het water nog koud is en gebruik altijd een zwemvest!


Reserveren van de SUPboard
De plank moet van te voren gereserveerd worden op de website bij ‘Vloot’. Bij de reservering kan je de code zien voor het cijferslot waarmee de planken vast liggen.
Je kan de SUPboard voor maximaal 4 uur reserveren.
Er zijn geen kosten verbonden en de planken zijn beschikbaar voor alle actieve leden.  Ga je alleen, dan heeft de lichtblauwe de voorkeur omdat die meer robuust is. (De bovenkant bestaat uit twee lagen).

Schade aan de plank moet op de website gemeld worden.  De plank moet voor zonsondergang weer op de stelling liggen.

Tip en les voor beginners
Tip 1: Neem van huis extra droge kleren mee. :-)
Begin met peddelen tegen de wind in zodat je weer makkelijk naar de WVS terug kan peddelen.
Ga niet SUPpen bij meer wind dan 3Bft. Hier een eerste instructie video. De WVS zal ook een aantal clinics verzorgen op een donderdagavond en daarover zal later informatie beschikbaar komen.

Beheer en onderhoud
We zoeken nog naar een vrijwilliger die af en toe de planken controleert en compleet houdt. Zijn de peddels nog goed?
Is er een juiste luchtdruk in de planken en zijn de planken nog schoon?
Geef je op bij Marjo of Arjen als je deze taak op je wilt nemen.

Attributen
Mocht je zelf nog losse artikelen willen aanschaffen voor jezelf zoals een zwemvest, kayakzitje met dubbele peddel (voor als je graag gaat zitten), wetsuit, waterdichte tasjes dan kan dat bij de WakeStore in Rijssenhout.

De WVS voorziet niet in een zwemvest!

Kano
Verder willen wij jullie erop attent maken dat er nog een tweepersoons kano is voor algemeen gebruik door actieve leden. Deze groene kano ligt naast de grote kraan en de peddels liggen onder de kano. Ook deze kano moet voor zonsondergang weer terug op de plaats liggen.

Ook de kano reserveren via de website!

Dankwoord:
Dank aan Frans van Voorst die de kano aan de vereniging heeft geschonken.
Dank aan de Wakestore voor een deelsponsoring van de SUPboards.