logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Schipper worden op het kajuitjacht Blue Baloe

Het doel van het lesprogramma voor het kajuitjacht is om schippers van de Spanker en Randmeer voldoende vaardigheden en kennis bij te brengen om als zelfstandig schipper de Blue Baloe te kunnen varen. Het lesprogramma voor het kajuitjacht richt zich vooral op de bijzondere zaken die een schipper van de WVS aanvullend nodig heeft.

Het accent wordt gelegd op:

  • Varen en manoeuvreren op de motor
  • Plannen, Organisatie en commandovoering
  • Verschillen kajuitjacht versus de open kiel en zwaardboten
  • Veiligheid van bemanning en schip
  • Huishoudelijke zaken rond de kajuitjacht

In de lessen komen deze punten spelenderwijs aan bod. Voor een deel van de punten wordt enige zelfstudie gevraagd. Het is de bedoeling dat een WVS schipper op de Spanker en Randmeer na 1 tot 4 avonden instructie voldoende goed kan varen om de boot zelfstandig over de Hollandse Plassen te kunnen navigeren. Hiertoe wordt een aparte kajuitjachtbevoegdheid toegekend.

Voor leden met veel kajuitjacht ervaring kan met een verkort lesprogramma volstaan worden.

Lees meer over het instructie programma

Wanneer / kosten

De lessen worden afhankelijk van het aantal inschrijvingen en mogelijkheden van de instructeurs gegeven op de dinsdag, woensdag of donderdag avond. We proberen begin van het seizoen te starten. Als bijdrage in de kosten voor deze instructies wordt een vergoeding van € 25,- gevraagd. Voor leden die al schipper kajuitjacht waren op de Ouragan, bedraagt de vergoeding € 10,-. Dit wordt voldaan middels een automatisch incasso bij de eerste les.

Inschrijving  

Je schrijft je in via het online inschrijfformulier. De lessen worden willekeurig op dinsdag, woensdag of donderdag gegeven. Je kunt aangeven op welke dagen/perioden je absoluut niet kunt. Aan de hand van de inschrijving wordt een indeling gemaakt. Bij te veel inschrijvingen wordt een wachtlijst opgesteld.

Vragen?

Neem dan contact op met de commissie kajuitjacht via thcajtiujak.[antispam].@wvschiphol.nl