logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Jeugdzeilen bij Watersportvereniging Schiphol!

 

Wil je ook graag leren zeilen? Kom dan naar WV Schiphol!

Natuurlijk ben je ook altijd welkom als je al kunt zeilen, je kan op onze vereniging altijd meer leren en meedoen aan verschillende wedstrijden. 

De trainingen zijn op zaterdag van 9.00 uur tot 15.00 uur en ons seizoen loopt van begin april t/m eind september, we geven ongeveer 22 lessen per jaar. zie ook de kalender op de website.

 

Het jeugdzeilen bij Watersportvereniging Schiphol start met kinderen vanaf 8 jaar in de Optimisten.

De optimist is een eenmans jeugdzeilboot. Bij de vereniging zijn drie groepen waar in de optimist gevaren wordt. Als beginnende zeiler begin je in Opti1, vervolgens ga je naar opti2, ten slotte ga je naar opti3.  

Het zou fijn zijn als je een eigen boot hebt, maar om kennis te maken met het zeilen, mag je het eerste jaar gewoon gebruik maken van boten van de vereniging.   

 

Vanaf ongeveer 12 jaar stappen de meeste kinderen over naar de 2-mans jeugdboten, de RS Feva en de Laser Vago, die een stuk harder gaan dan de Optimist. Na de 2-mans jeugdboten wordt er een overstap gemaakt naar de Spankers en indien daar belangstelling voor is naar de Laser Standaard.

De Spanker is ook een tweepersoonsboot, alleen dan wat groter.  De Laser is een eenmans boot die veel meer vergt van je qua conditie en vaardigheid, we zijn in het bezit van zowel 4.7 als radiaal tuigen voor deze boot zodat het zeilen ermee ook voor lichtere zeilers nog haalbaar is.

Vanaf 16 jaar is er de mogelijkheid om de zogenaamde schippersbevoegdheid te halen, dan kunnen boten van de vereniging zelfstandig worden gebruikt.

Het zeilseizoen bij WV Schiphol bestaat uit meer dan alleen trainingen!

We hebben verschillende evenementen zoals een Pannenkoekendag en een Jeugdweekend. De gevorderde zeilers kunnen meedoen met verschillende wedstrijden zoals de zogenaamde combi’s voor de optimisten en handicapwedstrijden bij ons op de vereniging waar iedereen aan mee kan doen. 

 

Aan het einde van het seizoen reiken we op de vereniging CWO-erkende diploma’s uit.

Heb je al een CWO diploma van eerdere zeillessen? Geen probleem, dan gaan we gewoon verder waar je gebleven was.

Hetzelfde geldt ook voor een vorderingsstaat van het CWO.     

 

Jeugd op Instagram: @WVSjeugd

 

MEER WETEN? 

Vul onderstaande formulier in! Voor vragen kun je altijd contact opnemen met Casper Bloemer.

Tel: 06-20 83 99 24

Email: dguej.[antispam].@wvschiphol.nl  

Kosten: zie de tarievenpagina


 

Beveiligingscode Beveiligingscode