logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

 

Online reserveren van een Randmeer of een Spanker via e-captain

Note: alleen voor leden van de afdeling zeilen met schippersbevoegdheid 

Reserveren 

 1. Je kunt een Randmeer of Spanker online reserveren door de volgende stappen te volgen:
 2. Log in bij MIJN WVS
 3. Ga naar Reserveringen (keuzemenu bovenaan pagina)
 4. Je ziet nu een overzicht van jouw reserveringen.
 5. Klik op Planning; je krijgt nu een kalender te zien met aan de linkerkant alle randmeren en spankers.
 6. Klik op het deel van de dag wat je wil reservering in de rij van de gewenste boot.
 7. Nu wordt gevraagd te kiezen uit het dagdeel wat je wil reserveren.
 8. Klaar; je ziet jouw naam verschijnen in de kalender 

Reservering wijzigen of annuleren 

 1. Log in bij MIJN WVS
 2. Ga naar Reserveringen (keuzemenu bovenaan pagina)
 3. Je ziet nu een overzicht van jouw reserveringen.
 4. Wijzig de reservering door op het icoontje "papier met potlood" te klikken en de aanpassing te maken, of annuleer de reservering door op het rode kruisje te drukken.

 

Mochten er vragen en/of problemen zijn met het reserveren dan kun je dit aan de webmaster doorgeven: retsambew.[antispam].@wvschiphol.nl   

Gebruik Spanker of Randmeer    

Invullen Logboek

Het Logboek is een apart boek en ligt ook in ‘t Kombuis. Uiteraard vul je het logboek in voordat je gaat varen. Vermeld aub ook je GSM nummer zodat we je kunnen bereiken igv vragen. Vanwege het ontbreken van dagelijks vlootonderhoud zorgt elke WVS schipper ervoor de boot vaarklaar achter te laten voor de volgende gebruiker! Hoe te handelen in geval van technische problemen staat ook in het Logboek vermeld. 

Boot controleren voor gebruik  

We raden je aan om voor gebruik de boot te controleren, een eventuele tekortkoming te noteren, te verhelpen en/of met de Commandeur contact op te nemen. 

Tijdens het varen 

Probeer eventuele problemen zelf op te lossen. Je wordt geacht zelfstandig te kunnen zeilen. Wanneer dat echt niet meer lukt kan je de havenmeester of de commandeur proberen te bereiken. Bedenk wel dat deze vrijwilligers niet altijd beschikbaar zijn. 

Na gebruik  

Laat de boot vaarklaar achter voor de volgende schipper.

Kleine onderdelen vind je in de kast. In het vlootboek schrijf je op wat je hebt gebruikt. Voor grotere onderdelen neem je contact op met de Commandeur van de betreffende boot. Bij schade neem je direct contact op met de Vlootcommissaris.  

Tenslotte  

De commandeurs kijken het vlootboek van hun eigen boot regelmatig na. Uiteraard mogen de boten alleen geleend worden door schippers van de WV Schiphol. Controle daarop vindt zowel steeksproefgewijs als achteraf plaats.

Wil je ook meehelpen aan het beheer en onderhoud van de vloot meld je dan aan bij de vloot commissaris; toolv.[antispam].@wvschiphol.nl