logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

De haven van de WVS

Watersport Vereniging Schiphol  havenfaciliteitenhaven-bovenaanzicht

De haven ligt aan de Kleine Poel naast de Westeinderplassen. Van hier uit zijn zeil- of motorbootvaartochten naar het Braassemermeer, de Kagerplassen, Leiden, Amsterdam en IJmuiden te bereiken. Het Markermeer en het IJsselmeer zijn via de staande mastroute binnen een dag te bevaren. Check altijd de  vaarinformatie via media of teletekst of er stremmingen zijn.

 

boxen-met-nummers

't Kombuis

Het clubhuis, 't Kombuis, is voor alle leden het bruisende middelpunt van onze haven. Een gezellige locatie met 'een stamtafel' en een fijn terras om in de zon de wateractiviteiten te bekijken. 't Kombuis is dagelijks geopend en de koffie staat klaar!

Vanuit 't Kombuis worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals zeilwedstrijden met palaver en een informele nazit, instructielessen, lezingen, cursussen voor o.a. vaarbewijs. Kortom het middelpunt van de haven. De verenigingsbar bevindt zich in 't Kombuis en wordt beheerd door de barcommissie en vrijwilligers. Tijdens de vele activiteiten op de haven kan voor een drankje en een knabbeltje worden gezorgd.

Leden van de WVS kunnen voor het organiseren van een evenement 't Kombuis reserveren en, in overleg met de Havencommissaris, een datum plannen. Is het gewenst dat de bar is geopend, dan is overleg nodig met de Bar en evenementen Commissaris, zie Organogram, Event- en Barcommissaris

 

Passanten

Passanten zijn welkom in de haven. Na aanmelding bij de havenmeester, wordt (indien beschikbaar) een vrije box aangewezen. Walstroom is beschikbaar, €1,00 per dag. Water en gebruik van de faciliteiten zijn verrekend in het liggeld. De gemeente Aalsmeer heft toeristenbelasting, dit wordt apart berekend, Zie Tarieven

 

Toegang tot de haven

Toegang tot de haven haven is alleen voor leden mogelijk via inbellen naar een gsmnummer. De computer controleert of dit nummer aan een lid toebehoort en opent vervolgens het hek. Bezoek,leveranciers en passanten krijgen via de havenmeester van dienst een code om via een klavier aan het hek toegang te krijgen. Vertrek van de haven, rijdt met de auto op tot vlak voor het hek en het optisch oog opent het hek.

De toilet/douche/kleedkamergroep tussen de Bolte en Grote Loods, zijn toegankelijk via een code op het slot. Deze code is vermeld op het memobord in 't Kombuis.

 

Parkeren op de haven

Parkeren in de zomerperiode is mogelijk op het haventerrein en in de Grote Loods.

In de wintermaanden zijn deze ruimtes in gebruik voor de winterstalling en is er een beperkte parkeermogelijkheid. De enige mogelijkheid is de Uiterweg, maar zodanig dat dit voor de bewoners van de Uiterweg geen overlast veroorzaakt, vooral rond uitritten. Carpoolen wordt dan ook aanbevolen. Let op! tussen 1 april en 1 oktober is het niet toegestaan om zonder ontheffing langs de Uiterweg te parkeren. Dit wordt streng gecontroleerd door de handhaving.

 

Havenbeheer

Het beheer van de haven met 't Kombuis, werkplaats, kraangebruik, uitgifte van ligplaatsen en winterstalling valt onder verantwoordelijkheid van de Havencommissaris.

Tijdens het seizoen zijn de 'havenmeesters' als eerste het aanspreekpunt en gastheer voor leden en passanten. De functie van havenmeester wordt ingevuld door vrijwilligers, die per toerbeurt een een paar dagen, een weekend, een week of meerdere weken met grote inzet en veel plezier hun taken uitvoeren. De havenmeester van dienst is dagelijks op vaste tijden in 't Kombuis aanwezig of bereikbaar via GSM tussen 09.00 en 16.00 uur op nummer 06-25025711. Alle namen van havenmeesters zijn terug te vinden op Haven, Havenmeester.

Heb je interesse om havenmeester te zijn en wil je meer weten over de inhoud van de functie, kijk dan onder Haven, Havenmeester om je direkt aan temelden. Wil je eerst meer informatie, vul dan het contactformuler in bij Contact, Havenmeester vrijwilliger in. Of gewoon via email: nevah.[antispam].@wvschiphol.nl

Het onderhoud van de haven wordt door het jaar heen zoveel als mogelijk in eigen beheer door enthousiaste vrijwilligers uitgevoerd. In aanvulling hierop organiseert de Havencommissisaris tweemaal per jaar (in het voor- en het najaar) een ‘Klusdag’. Diverse lichte werkzaamheden variërend van schoonmaken tot snoeien van bomen en struiken worden dan aangepakt. 

 

Ligplaatsen

De capaciteit van de haven is 155 ligplaatsen in het water (boxen) en 41 ligplaatsen op een jollenhelling. De boxen hebben vrijwel allemaal de beschikking over een walstroomaansluiting. Voor het gebruik van de stroom wordt een extra jaarlijkse vergoeding berekend. Op alle steigers staan watertappunten. Afname van water is gratis, gebruikmakend van een eigen toevoerslang.

Aanvraag van een ligplaats: leitartsinimdanede.[antispam].@wvschiphol.nl

 

Winterstalling 

In de winter biedt de vereniging z.g. winterstalling op veilige op maat gemaakte stallingsbokken. Stalling is in De Grote Loods, Bolteloods en op het parkeerterrein, alsmede beschutte ligplaatsen in het water.

Toewijzing van plaatsen gaat als volgt: de schepen die het afgelopen jaar op de wal hebben gestaan worden als eerste ingedeeld. De mutaties van verkochte en daardoor van de haven vertrokken schepen, worden ingevuld met de nieuwe aanmeldingen volgens de wachtlijst. Er wordt uiteraard rekening gehouden met de beschikbare stallingsbokken. Kleine sloepjes kunnen evt. op de rijdbare bokken.

Voor info zie: Tarieven 

 

Hellingen van schepen

De vereniging beschikt over een moderne kraan met een hefvermogen van 15 ton. Deze kraan wordt gebruikt om de schepen voor de winter op de wal te zetten en in het voorjaar in het water te laten. Op verzoek kan de kraan ook tijdens een 'calamiteit' gebruikt worden. Bediening van de kraan kan alleen plaatsvinden na overleg met de havencommissaris of havenmeester door speciaal hiervoor opgeleide leden. Via een machtiging worden de kosten doorbelast.

 Werkplaats

Op het haventerrein is een grote werkplaats met mogelijklheid voor diverse werkzaamheden. Alle leden kunnen hiervan gebruik maken, na aanvraag en goedkeuring van de Havencommissaris of havenmeester van dienst.

 

Tarieven 

Zie Over de WVS, Tarieven 

 

Vuilwaterpomp

De vuilwaterpomp voor het legen van de vuilwatertank staat achter het Scholletjesbos.  Gebruik van de pomp: de WVS-pas korte tijd tegen de paslezer te houden, aansluitend wordt de pomp ingeschakeld. De gebruiksaanwijzing is op de pomp aanwezig. De gebuiksduur is 3 minuten, daarna  schakelt de pomp zich automatisch uit of eerder, indien noodzakelijk via de uitknop links op het bedieningskastje.  

WiFi

WiFi, draadloos internet, is op de gehele haven kosteloos ter beschikking. Het netwerk is afgeschermd met een password en daarmee exclusief voor leden. De toegangscode van de WiFi is te vinden op het mededelingenbord in 't Kombuis.

Een PC, aanwezig in 't Kombuis, is vrij ter beschikking van de leden. Het weerbericht, de WVS-website etc. zijn direct opvraagbaar. 

 

Recreatiewoning 't Scholletjesbos 

Op de haven staat een recreatiewoning die door leden kan worden gehuurd.

Informatie onder: Haven, Scholletjesbos