logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Informatie voor deelnemers aan de training

Welkom bij Watersport Vereniging Schiphol!

Wat leuk dat je ervoor hebt gekozen om bij ons te leren zeilen.

 

Basistraining WVS Schipper / CWO2 

Donderdagavond is onze vaste trainingsavond. Op deze donderdagavonden zullen ook diverse zeilclinics gegeven worden, zodat er altijd wat leuks te doen is.

Ook op zaterdagen geven we les aan volwassenen van ongeveer 10:00 tot ongeveer 14:00 uur.

Na een introductiepraatje van 1 van onze instructeurs en een rondleiding over onze mooie haven, wordt er gezeild!

Neem dus naar de eerste zeilles ook al zeilkleding mee; warme, waterdichte kleding en rubberlaarzen of sportschoenen met een lichte zool. Een setje droge kleding, een handdoek en een plastic zak hoort ook bij je standaard zeiluitrusting.

Graag willen we dat iedereen die komt zeilen, zich van te voren via de website opgeeft. Zo weten wij op hoeveel leerlingen we kunnen rekenen en hoeveel instructeurs er dus nodig zijn. Ben je lid, dan geef je je op via www.wvschiphol.nl/activiteiten. Hier kun je, nadat je bent ingelogd, per lesmoment je aanwezigheid opgeven. Ben je nog geen lid, mail dan naar negnidielpo.[antispam].@wvschiphol.nl

De lessen gaan altijd door, ongeacht het weer.  Als het weer het niet toelaat om het water op te gaan, organiseren we andere activiteiten die bij het leren zeilen horen, en maken we er natuurlijk ook een gezellige dag of avond van.

Instructeurs

De training wordt gegeven door een ploeg van ervaren en enthousiaste instructeurs, allemaal vrijwilligers, die veelal ook zelf bij de WVS hebben leren zeilen en daarna de CWO opleiding tot instructeur hebben gevolgd.

De instructeurs geven les volgens het CWO (Stichting Commissie Watersport Opleidingen) systeem en zijn allemaal zelf ook CWO gecertificeerd.

Avondhoofden

De lesavonden worden door onze avondhoofden geleid. Wie dat zijn vind je op het organogram, te bekijken via deze link. 

Bootindeling

De vorderingen worden bijgehouden op jouw eigen leskaart. Op basis van deze informatie zal het avondhoofd per avond een bootindeling maken die bestaat uit een instructeur en 1 of meerdere leerlingen per boot.

Leerlingen worden wisselend bij verschillende instructeurs ingedeeld.

Kleding / Zwemvesten

Je dient zelf te zorgen voor een goedgekeurd zwemvest!

Uit veiligheidsoverweging moet het zwemvest altijd worden gedragen. Je kunt een zwemvest kopen bij een watersportzaak. Laat je daar voorlichten maar let op de bewegingsvrijheid.

Zeilkleding dient vooral makkelijk te zitten; je moet regelmatig op je knieën zitten en het is ook mogelijk dat je wel eens achter iets blijft hangen; trek dus niet de nieuwste kleding aan.

Ook op droge avonden kun je nat worden van het "buiswater" neem dus altijd een regenpak mee en ook is het handig als je een extra set droge kleding (en handdoek) achter de hand hebt.

Trek bij voorkeur een aantal laagjes warme kleding aan (laagjes isoleren beter en je kunt ook iets uittrekken als het toch te warm blijkt te zijn) en zet een warme muts op; vooral een warm hoofd kan veel bijdragen aan comfort aan boord.

Trek schoenen met rubber zolen aan, zodat je stevig staat op het gelakte dek, zonder daarbij het lakwerk te beschadigen.  

Waardevolle zaken

Omdat je je telefoon, portemonnee etc. niet onbeheerd wilt achterlaten, hebben we waterdichte tonnetjes waar je deze spullen in kunt opbergen en die je zonder gevaar mee aan boord kunt nemen.

Verder trainen

Als zeiler ben je nooit uitgeleerd!

Na het behalen van je CWO2/schippers diploma, kun je daarom gewoon blijven trainen en je verder bekwamen op allerlei gebied.

We bieden namelijk op de donderdagavonden een gevarieerd programma voor zeilers op elk niveau.

Verder geven we een aantal keer per jaar een wedstrijdtraining en we verzorgen specifieke clinics voor bijvoorbeeld spinnaker varen, trapeze varen, zeiltrim, bootbeheersing, enz.

Vragen over deze pagina? Mail naar negnidielpo.[antispam].@wvschiphol.nl