logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Introductie zeilen

Leren zeilen bij Watersportvereniging Schiphol

Je bent van harte welkom voor een proefles, helemaal vrijblijvend en gratis. Neem contact op via negnidielpo.[antispam].@wvschiphol.nl.

Wil je les nemen, dan meld je je aan voor de basisinstructie. We geven les volgens het landelijk erkende CWO-systeem en onze instructeurs zijn ook allemaal CWO opgeleid en gecertificeerd. Na afronding van ons programma krijg je een CWO2 diploma en ben je "WVS Schipper" en mag je zonder extra kosten gebruik maken van onze Randmeren en Spankers.

Je kunt dan een dagje lekker op de Westeinderplassen varen met familie, of meedoen aan diverse wedstrijden of trainingen die we bij de WVS georganiseren.

Ben je een ervaren zeiler?  

Dan is een volledige cursus misschien niet noodzakelijk. Wel nemen we de tijd om je in te wijden in de WVS gewoontes. Je legt een zeilproef af en volgt maximaal vier lessen tegen het tarief voor de verkorte cursus. 

Doe je dit succesvol, dan ben je "WVS schipper" en mag je gebruik maken van onze Randmeren en Spankers. Bijvoorbeeld om een dagje lekker op de Westeinderplassen te varen met familie, of om mee te doen aan diverse wedstrijden of trainingen die we bij de WVS georganiseren.

Heb je toch wat meer lessen nodig? Dan neem je tegen het geldende tarief deel aan de basisinstructie totdat je je diploma gehaald hebt.

Klik hier voor de tarieven en gebruik de rekentool. 


Hoe meld ik me aan?

Klik HIER en lees hoe je lid kunt worden.

Kosten

Klik HIER om een overzicht van onze tarieven te downloaden en de rekentool te bekijken.

 

Basisinstructie

De basisinstructie wordt gegeven op donderdagavond van begin april tot eind september. Je kunt je op elk moment inschrijven om in te stappen in ons lesprogramma. We hebben geen wachtlijst. De donderdagavonden beginnen om 18:00 uur en we gaan van het water af tegen zonsondergang.

Je zit met 1 of meer leerlingen én een instructeur in een boot en leert het zeilen aldoende. Elke les wordt aan het eind van de avond nabesproken in ’t Kombuis, ons clubhuis, onder het genot van een kopje thee of koffie. Na afloop op donderdagavond gaat de bar open voor een gezellige “3de helft”.

Klik HIER voor meer informatie over de basisinstructie. 

Verder trainen

Na het behalen van je CWO2/schippers diploma, kun je gewoon blijven trainen en je verder bekwamen. We bieden namelijk op de donderdagavonden een gevarieerd programma voor zeilers op elk niveau.

Verder geven we een aantal keer per jaar een wedstrijdtraining en we verzorgen af en toe specifieke clinics voor bijvoorbeeld spinnaker varen, trapeze varen, zeiltrim, bootbeheersing, enz.

Instructeurs

De instructie wordt gegeven door een ploeg van ervaren en enthousiaste instructeurs, allemaal vrijwilligers, die veelal ook zelf bij de WVS hebben leren zeilen.

Al onze instructeurs zijn CWO opgeleid en gecertificeerd.

Waar varen we?

De WVS ligt aan de Westeinderplassen aan de kleine Poel. De lessen worden voornamelijk gegeven op de kleine Poel en soms op de grote Poel. Klik hier voor een waterkaart van de Westeinderplassen.

Vrijwilligers

Instructie, onderhoud en commissies, het wordt allemaal gedaan door vrijwilligers. Er wordt van de leerlingen verwacht dat ze meehelpen om de vloot en de faciliteiten in orde te houden. Een paar keer per jaar doen we dan ook een beroep op je om mee te helpen met klussen aan de vloot, of mee te helpen met onderhoud van het terrein. Het zijn geen ingewikkelde klussen en we zorgen altijd voor kundige begeleiding. Iedereen kan zich dus nuttig maken.
De kosten blijven laag, omdat we werken met vrijwilligers en we bijna alles zelf doen. En het is altijd reuze gezellig op de klusdagen!

Vloot

We beschikken over een royale vloot van Optimisten, Spankers, Randmeren, RS-Feva's en Lasers en Laser Vago's. De boten kunnen door iedereen worden gebruikt die WVS-schipper is en de aantekening voor het specifieke boottype behaald heeft.

Dat kost niets extra; behalve een handje helpen bij kleine onderhoudswerkzaamheden.

Klik HIER voor meer informatie over de vloot

Wedstrijden

Alle informatie over wedstrijden vind je via deze link.