logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Info Wedstrijden

Handicap wedstrijden

De Handicap wedstrijden zijn zeilwedstrijden bij de WVS. Door een Handicap puntensysteem te hanteren, kunnen verschillende typen boten op een eerlijke manier tegen elkaar strijden. Per wedstrijd worden twee “heats” gevaren.   Dat betekent dat er per avond 2 keer gestart en dus ook twee keer gefinisht wordt. De wedstrijden worden altijd op vrijdagavonden of zaterdagmiddag gevaren. Er zijn ongeveer 15 wedstrijden per jaar waarvan er 8 meetellen voor het eindklassement.    Meer info:  WVS Wedstrijd Informatie

Handicap wedstrijden - Clinics

Als training en opstap voor de handicap wedstrijden worden er 2 wedstrijd clinics aangeboden. De doelgroep is de zeiler die net schipper is geworden maar ook de zeiler die nog enkele wedstrijd tips wil krijgen. Voorbeeld zijn; les in goed starten, snel een boei ronden, tactiek om te kunnen winnen en boot handeling voor wedstrijden. De lessen zijn altijd op woensdagavond. De datum van de lessen kan je zien op de WVS jaarkalender door eerst in te loggen. Het enige wat we van jullie verwachten is een sportieve instelling,  zorg voor de boten en niet te vergeten een starthorloge! Mocht je graag mee willen doen dan kan je jezelf inschrijven via het volgende mail adres wedstrijd@wvschiphol.nl  Meer info...  

Onderlinge Wedstrijden

Een serie wedstrijden in de Spankers en de Randmeren op 1 dag. De schipper met fokkemaat varen in iedere boot een wedstrijd. Hierbij wordt niet op handicap gezeild maar er wordt gewoon gekeken wie er het eerste over de finishlijn komt. Het is alleen nog maar een kwestie van hard varen en goed schipperen. 

Er wordt op de Kleine Poel gevaren met de start en finish direct voor de deur en de baan zoveel mogelijk in het zicht van onze haven. Er worden korte wedstrijden gevaren d.w.z. ongeveer 15 minuten. Als winnaar wordt uw naam in 'De Wieldop' gegraveerd ( wisselprijs) waarna u eeuwige roem geniet. Er is plaats voor maximaal 10 teams. De schipper van het team dient WVS schipper te zijn. 

De 6-uurs van de Westeinder

De 6-uurs van de Westeinder wordt jaarlijks georganiseerd door Watersport Vereniging Schiphol (WV Schiphol) in samenwerking met de Stichting Westeinderzeilwedstrijden (WZW) en wordt gezeild op “de Grote Poel” van de Westeinderplassen.

Deelname is mogelijk voor alle klassen kajuitboten en open zeilboten en het principe is heel eenvoudig: het schip dat in 6 uur tijd de grootste afstand heeft afgelegd is de winnaar van de race.

 

Matchracing

Matchracing is een soort afvalrace systeem waarbij 2 boten tegen elkaar varen elke keer. De winnaar gaat verder tegen de andere winnaars tot er uiteindelijk een overall winnaar aangewezen kan worden. De Match race commissie bestaand uit: Nico Koudijzer en enkele leden van de WZW.

 

WZW georganiseerde wedstrijden

Naast dat wij, als WVS, wedstrijden organiseren, zijn wij lid van de stichting Westeinder Zeil Wedstrijden – WZW.  Deze stichting organiseerd, voor de aangesloten verenigingen en nationaale zeilen klassen, verschillende evenmenten op de Westeinder plas.

Enkele wedstrijden zie hieronder, zie ook de wedstrijdkalender:

WZW Cup, WZW Onderlinge, WZW Sextant Cup

Bekijk Website voor alle WZW evenementen.

Voor informatie kan er contact opgenomen met de Voorzitter van de WZW, email:  ofni.[antispam].@westeinderzeilwedstrijden.nl 

WASC

Dit staat voor World Airline Sailing Championship   Het zijn zeilwedstrijden die tussen verschillende Airlines onderling worden georganiseerd. Elk jaar organiseert een Airline in haar eigen land deze wedstrijden. Airlines die je daar regelmatig terugziet, zijn bijvoorbeeld: Finnair, Lufthansa, Air Canada, United, BA, Austrian, Emirates, Swiss, Quantas en de KLM

Meer info: WASC

Contact

Voor vragen/opmerkingen neem contact op:

djirtsdew.[antispam].@wvschiphol.nl - email klik hier

 

 

Wedstrijd data