logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Info Wedstrijden

Handicapwedstrijden

De Handicapwedstrijden zijn zeilwedstrijden bij de WVS. Door een handicap-puntensysteem te hanteren, kunnen verschillende typen boten op een eerlijke manier tegen elkaar strijden. Per wedstrijd worden twee “heats” gevaren. Dat betekent dat er per avond 2 keer gestart en dus ook twee keer gefinisht wordt. De wedstrijden worden altijd op vrijdagavond gevaren. Er zijn 8+ wedstrijden per jaar. 

Handicapwedstrijden - Clinics

Als training en opstap voor de handicapwedstrijden bieden we wedstrijd clinics aan, zowel voor zeilers die net schipper zijn geworden als voor zeilers die wedstrijdtips willen krijgen. Bijvoorbeeld: les in goed starten, snel een boei ronden, tactiek om te kunnen winnen en boothandeling voor wedstrijden. De datum van de lessen kan je zien op de WVS jaarkalender door eerst in te loggen. Het enige wat we van jullie verwachten is een sportieve instelling,  zorg voor de boten en niet te vergeten een starthorloge!  

De 6-uurs van de Westeinder

De 6-uurs van de Westeinder wordt jaarlijks georganiseerd door Watersport Vereniging Schiphol (WV Schiphol) en wordt gezeild op “de Grote Poel” van de Westeinderplassen.

Deelname is mogelijk voor alle klassen kajuitboten en open zeilboten en het principe is heel eenvoudig: het schip dat in 6 uur tijd de grootste afstand heeft afgelegd is de winnaar van de race.

 Meer info: 6-uurs

WASC

Dit staat voor World Airline Sailing Championship   Het zijn zeilwedstrijden die tussen verschillende Airlines onderling worden georganiseerd. Elk jaar organiseert een Airline in haar eigen land deze wedstrijden. Airlines die je daar regelmatig terugziet, zijn bijvoorbeeld: Finnair, Lufthansa, Air Canada, United, BA, Austrian, Emirates, Swiss, Quantas en de KLM

Meer info: WASC

Contact

Voor vragen/opmerkingen neem contact op:

djirtsdew.[antispam].@wvschiphol.nl

 

 

Wedstrijd data

MEI
3
Theorie

Handicap wedstrijden | 18:30 - 22:00

MEI
17
Handicap 1

Handicap wedstrijden | 18:30 - 22:00

MEI
31
Handicap 2

Handicap wedstrijden | 18:30 - 22:00