logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

In memoriam Leo Kuijstermans

Geplaatst op 29-09-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Rik Hofman

We ontvingen het droevige bericht dat op 27 september jl. ons lid Leo Kuijstermans op 84-jarige leeftijd is overleden.

Leo was lid sinds 1984. Hij werd in 1993 benoemd als “lid voor het leven” als blijk van waardering voor zijn inspanningen ten bate van de vereniging, zoals voor de bouw van ‘t Kombuis.

Zoals wij hem kenden was Leo een bescheiden persoonlijkheid, die niet graag op de voorgrond trad.
Vele jaren heeft hij genoten van zijn schip, met de naam Puck. De laatste jaren werd er niet veel meer gevaren, maar was hij wel zeer regelmatig op de haven aanwezig. Velen kennen hem als havenmeester. Hij kwam dan op de fiets van Hoofddorp naar Aalsmeer.
Leo was altijd in voor een praatje en een techneut pur sang. Een vraag over een motor? Leo wist vaak wel een antwoord.

Een kleine anekdote:

In de oude situatie van het hellingen met hellingbaan werden de schepen met een kar door een oude vliegtuigtrekker uit het water gehaald.
Op een zeker moment is er iets misgegaan met de trekker en deze reed gedeeltelijk het water in met alle gevolgen van dien. Leo trommelde een ploeg van OG (Onderhoud Grondmateriaal KLM) op en in de nacht werd de motor gerepareerd.
De volgende dag kon de schepen weer gewoon op de kant worden getrokken alsof er niets was gebeurd.  Dat was Leo, hij regelde het gewoon.

Wij zullen Leo herinneren als een zeer plezierig lid die enorm betrokken was bij het wel en wee van onze vereniging. We wensen Janny en haar familie en dierbaren veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. 

Bestuur W.V. Schipholrouwkaart-leo-kuijstermansleo-kuystermans