logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Materiele schade na incident met Randmeer 1

Geplaatst op 06-07-2020  -  Categorie: Algemeen

Nog voor de start van handicap 1 van seizoen 2020 is Randmeer 1 omgeslagen. De rescue-boot was snel ter plaatse. Na vele - door de omstandigheden van wind en golven mislukte - pogingen de boot weer rechtop te krijgen is besloten de bemanning van de Randmeer naar de WVS te brengen en daar versterking op te halen in de vorm van mankracht en materiaal. De boot is geankerd met gestreken zeilen achtergelaten.

Terwijl de WVS-ers onderweg waren hebben passanten de boot ondersteboven in het water waargenomen en de hulpdiensten geactiveerd. Brandweer met een vaartuig en politie met een helikopter zijn uitgerukt en op zoek gegaan naar de opvarenden. Gelukkig was snel duidelijk dat zij reeds in veiligheid waren en werd de actie gericht op het bergen van de boot. Bij de bergingsactie, waarbij de brandweer en zeilschool Aalsmeer assisteerden, is de boot beschadigd. De boot is uiteindelijk door WVS-ers met veel moeite naar onze haven gebracht en op de kant gezet.

Gelukkig zijn alle personen er met de schrik vanaf gekomen. De materiele schade wordt met de verzekering bekeken. Het incident wordt geevalueerd met alle betrokkenen om er zoveel mogelijk van te leren en eventuele fouten in de toekomst te voorkomen.

De WVS-ers zijn tot diep in de nacht bezig geweest met het zo goed mogelijk bergen van de boot. Het bestuur heeft grote waardering voor hun inzet en saamhorigheid.