logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Politiebezoek op de haven

Geplaatst op 05-11-2020  -  Categorie: Haven  -  Auteur: Hans Schreuder

Politiebezoek op de haven na melding over groepsvorming!  

Donderdag 5 november 13.00 uur is er bezoek geweest van twee agenten van politie. De heren kwamen met het bericht dat er een melding was binnengekomen: van te veel mensen te dicht bij elkaar op de haven aanwezig, dus groepsvorming. Verbaasd heb ik gevraagd hoe ze aan deze informatie waren gekomen, waar ze geen antwoord op wilden geven maar wel dat het uit de directe omgeving kwam. Ik heb de heren rondgeleid en laten zien dat inderdaad het overgebleven parkeerterrein goed gevuld was met 10 auto's. Al rondlopend hebben ze de afgesloten werkplaats, douche/toiletten en 't Kombuis bekeken. Alle aangeplakte memo's over Corona zijn doorgenomen.

Er waren inderdaad mensen aanwezig met het doen van onderhoud aan hun boot, iets wat is toegestaan. De agenten hebben alles gezien, uitvoerig bekeken en geconstateerd dat we voldoen aan de Coronavoorschriften. Dit betreft afstand houden en het afsluiten van de faciliteiten. Aansluitend hebben ze de haven weer verlaten. Wel met de melding dat er de komende weken door de politie en Boa's streng wordt toegezien op groepsvorming n.a.v. de maatregel van 4 november jl.    

De les uit dit bezoek is, dat iedereen die op de haven is er constant rekening mee moet houden dat je wel aan de afstandsnorm en of tegen gaan van groepsvorming voldoet.

Laten we elkaar scherp houden! 

Hans Schreuder, Havencommissaris