logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Succesvolle 6-uurs van de Westeinder: verslag en uitslag

Geplaatst op 13-06-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Robert

Na de succesvolle hervatting van de 6-uurs van de Westeinder vorig jaar, heeft het comité zich versterkt en wederom een succesvolle editie georganiseerd. Zeilers en liefhebbers vanuit de regio en zelfs van buiten de regio, verzamelden zich zaterdag 10 juni op WV Schiphol om ofwel deel te nemen aan de wedstrijd, dan wel om de wedstrijd ontspannen vanaf het water te aanschouwen.

Op deze zomerse dag met temperaturen tot wel 30 graden, en 10 tot 18 knopen wind, streden 20 zeilboten om de titel. Het deelnemersveld was divers en varieerde van een RS Aero tot een MaxFun 25 en Lemsteraak. Ook dit jaar vond er weer een strijd plaats tussen de MaxFun van Bryan Lesage en de International 806 van Stefan van der Zwaard. Het leek er even op dat Stefan van der Zwaard van de troon gestoten zou worden, maar al snel bleek dit te berusten op een foutief genoteerde tijd en kon Stefan en zijn team alsnog het hoogste podium betreden als winnaar van het overall klassement en het kajuitjacht klassement met een totaal afgelegde afstand gecorrigeerd voor SW van 47.5 kilometer. De open klasse werd gewonnen door Gerard Vos in zijn RS Aero met een afstand van 46.2 kilometer en de jeugd klasse werd gewonnen door Janouk Brouwer en Emma Verheijen in een Laser Vago met een afstand van 37.8 kilometer.

Er volgde een feestelijke prijsuitreiking dankzij Jan en Ada die zeer succesvol zijn geweest in het werven van sponsoren. Dankzij de sponsoren Zeilwinkel Dragt, Chocolaterie Martinez, Bakkerij Müller, Slijterij Mitra en RS jachttechniek konden er vele mooie prijzen vergeven worden. Dankzij buurman Antoon v/d Hoorn was er ook dit jaar weer een ponton voorzien van dixi gesponsord door Aerdenhout Villabouw. Het nieuwe podium was ook te danken aan Aerdenhout villabouw. Geertje de Jong heeft met een prachtige ets van een klassiek schip de overall prijs gesponsord en dankzij John van Loon fotografie zijn alle deelnemers weer voorzien van de mooiste foto’s. Tot slot bedanken wij de firma van Lierop, CB de Jong Legal en Jachtwerf de Boeier voor hun ruimhartige financiële bijdrage waardoor de vrijwilligers getrakteerd konden worden op een lunch, barbecue en konden worden voorzien van 6-uurs crew shirt. Ook dit jaar werd de barbecue weer georganiseerd door Vivianne en haar team en was het ook dit jaar weer een succes met maar liefst 82 aanmeldingen voor de barbecue! Op naar 8 juni volgend jaar voor wederom een mooie editie!