logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Corona update 25 september 2021 V2

Geplaatst op 29-09-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marjo

Onderstaand een nieuwe versie van de coronamaatregelen per 25 september.

Vanaf 25 september is de 1.5 meterregel vervallen, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen, want het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten wat versoepeld. Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van het clubhuis. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw en bepaalt dan welke maatregelen nog nodig zijn.

Wat betekent dit voor WV Schiphol?

  1. Voor iedereen van 13 jaar en ouder die binnen in 't Kombuis zit en een hapje/drankje nuttigt, zowel staand als zittend, is een coronatoegangsbewijs nodig. 
  2. Bij het afhalen van drankjes/hapjes in 't Kombuis en het nuttigen daarvan op het terras is een coronatoegangsbewijs niet nodig.
  3. Voor toegang tot het toilet is een coronatoegangsbewijs niet nodig. 

We realiseren ons dat de invoering van het coronatoegangsbewijs een uitdaging is voor iedereen. WV Schiphol heeft de plicht om een veilige omgeving te creëren voor de leden en we doen dan ook een dringend beroep op onze leden om de regels te respecteren en serieus te nemen. Wij zullen onze vrijwilligers echter niet vragen actief te gaan handhaven maar doen een ernstig beroep op onze leden om dit serieus te nemen. Als je naar de haven komt en je wilt in 't Kombuis van je drankje of hapje genieten, neem dan je coronatoegangsbewijs (QR-code, een officiële negatieve Corona test niet ouder dan 24 uur of een bewijs dat je Corona gehad hebt) en een legitimatie mee en toon deze op het eerste verzoek.

Als je dit bewijs niet kunt of wilt tonen verzoeken we jullie niet in 't Kombuis aan een tafel te gaan zitten maar buiten op het terras van je drankje te genieten.  Het afhalen van een drankje aan de bar en gebruik maken van het toilet en kleedkamer mag wel zonder een geldig coronatoegangsbewijs. Zo maken we de situatie zo soepel mogelijk en voorkomen we onaangename momenten voor leden en vrijwilligers.

De verplichte sluitingstijd blijft 00.00 uur. Verder blijven de basisregels van kracht. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw.

Het bestuur spreekt het vertrouwen uit dat door een en ander zo uit te voeren, we het uitvoerbaar en aangenaam houden voor alle leden.  

Met sportieve watersportgroet,

Bestuur WV Schiphol