logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Gevolgen Coronavirus voor de WVS: geen activiteiten in april

Geplaatst op 26-03-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur

Vandaag hebben alle leden per mail de aangescherpte maatregelen ontvangen. Deze zijn direct van kracht en ze zijn bedoeld om het risico op Corona besmetting te verlagen. We realiseren ons dat ze niet populair zijn en dat het teleurstellend zal zijn dat we de start van het watersportseizoen uitstellen.

 1. Maatregelen genoemd in eerdere Corona nieuwsbrieven 1 en 2 blijven onverkort van kracht.
 2. Het helling- en klusschema wordt tot nadere datum opgeschort.
  We hebben hiertoe besloten aangezien we de noodzakelijke onderlinge afstand van 1,5 meter tussen twee personen niet kunnen garanderen en het hellingteam en kwetsbare ouderen onder ons aan onverantwoorde risico's zouden blootstellen. Ook moet het werk met meer dan het toegestane aantal personen plaatsvinden. 
 3. Er zijn in de maand april helemaal geen activiteiten, dus ook geen:
  • Klusweken in de loods
  • Voorjaarsklusdag
  • Algemene Leden Vergadering
  • Opening van het seizoen en speurtocht 
  • Jeugdtrainingen en combiwedstrijden 
  • Zeillessen voor volwassenen
 4. De verenigingsvloot mag niet worden gebruikt.
 5. De vaartocht naar Katwoude, die in mei zou worden gehouden, is geannuleerd.

Afhankelijk van de regelgeving en operationele uitvoerbaarheid zullen we nieuwe datums voor deze activiteiten plannen. Het hellingteam zal te zijner tijd een aangepast hellingschema uitgeven. 

Voor aanvullende actuele informatie raadpleeg: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/24/aanvullende-maatregelen-23-maart

Nog wat eerder gecommuniceerde punten op een rijtje:

 • Per saldo blijft de haven open voor individuele bezoekers en eigenaren van schepen. Beperk dit echter zo veel mogelijk en neem de volgende punten in acht:
 • Tijdens je aanwezigheid op de haven dient ieder zich rekenschap te geven van de Corona regelgeving en maatregelen. Denk oa aan afstand houden, niet verschijnen indien je je niet goed voelt, geen handen geven en hygiëne betrachten door oa regelmatig de handen te wassen.
 • 't Kombuis blijft afgesloten maar de toiletten en de douche/toiletgroep zijn open en kunnen gebruikt worden met in acht name van de hygiëneregels.

We zullen nieuwe informatie via de website delen. Als daar aanleiding toe is volgt er een nieuwe Corona gerelateerde nieuwsbrief.

Wij rekenen en vertrouwen op jullie begrip en medewerking in deze en wensen ieder het beste. Blijf gezond!

Bestuur WVS, 26 maart 2020