logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Optimist on Tour 2024 groot succes!

Geplaatst op 31-05-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Paul Bentlage

Optimist on Tour was voor het tweede jaar achtereen te gast bij onze vereniging. Het is een rondreizend event waarbij kinderen van 8 tot 13 jaar gratis de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met de watersport, door te zeilen, te  suppen of te kanovaren en wat te leren over water in het waterlab.
Dit jaar is er op dinsdag 21 mei opgebouwd, gelukkig waren we klaar voordat de allerergste buien losbarstten, mede door de inzet van een aantal van onze eigen trainers.
Op woensdag, donderdag en vrijdag hebben we bij elkaar 21 klassen verwelkomd, er was zoveel animo dat we helaas een aantal klassen hebben moeten teleurstellen.
Elke dag was er van 15 uur tot 18 uur en op zaterdag de gehele dag ruimte voor vrije inschrijving. Omdat Optimist on Tour dit jaar 10 jaar bestaat was er ook de mogelijkheid om je eigen verjaardagsfeestje te vieren bij Optimist on Tour, daar is 2 keer van gebruik gemaakt. 
Dit jaar waren ook een aantal topsporters vanuit het zeilen aanwezig om Optimist on Tour bij te staan, de meeste van hen varen in de 49-er en zijn kandidaat zeiler voor de olympische spelen van 2028. Op zaterdag hebben 2 topsporters onze jeugdleden nog een lesje starten gegeven.

Al met al hebben 500+ kinderen hun eerste schreden gezet in de watersport en hebben we al wat aanmeldingen voor een proefles!

Dit alles is mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente Aalsmeer, de gemeente Haarlemmermeer, de KLM Personeels Vereniging Nederland (KPVN) en uiteraard de sponsors van het watersportverbond Allianz, Musto, Fanatic, Boardguru, Stilleboot en Honda.

Dank aan alle trainers van Optimist on Tour en de jeugdtrainers van onze vereniging die allemaal enthousiast een bijdrage hebben geleverd.
Op naar de volgende editie volgend jaar!

b80efe97-6023-41e2-b01c-fbb78581ef7a