logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Winterhellingen en Corona-protocol

Geplaatst op 24-08-2020  -  Categorie: Algemeen

De begintijd van 08.15 uur is voor iedereen. We beginnen met een rondje koffie en tijdens het hellingen van andere schepen kun je alvast de voorbereidingen doen bij je eigen boot. Vooral bij de zeilboten met het weghalen van de mast is dit belangrijk en zorgt voor een snelle doorwerking. We hebben minder ruimte vanwege de voorbereiding van Fase Nul van de renovatie van het parkeerterrein. Daarom is het tijdstip voor het hellingen van jouw boot ‘at random’.

Tijdens het hellingen hanteren we weer het CORONA-protocol met alleen de eigenaar en de medewerkers die de kraan bedienen op de hellingplaats. De mannen voor het stophout, de bokstempels en de vorkheftruckchauffeur zijn op afstand. Buiten deze personen is er niemand aanwezig op de hellingplaats. Laten we met z’n allen ervoor zorgen dat, net zoals in het voorjaar, iedereen gezond en veilig deze dagen doorkomt.

Al het hellingwerk wordt gedaan door vrijwilligers, dus als je wilt meehelpen, meld je aan.

De voorbereiding voor het Project Parkeerterrein met Fase Nul heeft een forse impact op de ruimte die overblijft om buiten te overwinteren. Met veel passen een meten zijn we tot een indeling gekomen waarbij niet iedereen op dezelfde plek komt te staan als voorheen. We hebben geprobeerd iedereen ter wille te zijn met zijn of haar opgave voor de winterstalling. De Grote Loods heeft door het vertrek uit de haven van een aantal schepen weer ruimte voor degene die al heel lang op de wachtlijst staan voor een plek ‘binnen’. Gezien de beperkte ruimte ‘binnen’ kunnen we niet iedereen blij maken en blijven zij op de wachtlijst.