logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

 

Schipper worden op de kajuitboot Ouragan 

Het doel van het lesprogramma voor de kajuitboot is schippers van de Spanker en Randmeer voldoende vaardigheden en kennis bij te brengen dat zij als zelfstandig schipper de Ouragan kunnen varen. Het lesprogramma voor de kajuitboot richt zich vooral op de bijzondere zaken die een schipper van de WVS aanvullend nodig heeft. 

Het accent wordt gelegd op: 

  • Varen en manoeuvreren op de motor, • Plannen, Organisatie en commandovoering, • Verschillen kajuitboot versus de open kiel en zwaardboten, • Veiligheid van bemanning en schip, • Huishoudelijke zaken rond de kajuitboot.

In de lessen komen deze punten spelenderwijs aan bod. Voor een deel van de punten wordt enige zelfstudie gevraagd. Het is de bedoeling dat een schipper op de Spanker en Randmeer na één tot 4 avonden instructie voldoende goed kan varen om de boot zelfstandig over de Hollandse Plassen te navigeren. Hiertoe wordt een aparte kajuitbootbevoegdheid toegekend.

Voor leden met veel kajuitboot ervaring kan met een verkort lesprogramma volstaan worden of zelfs vrijstelling geregeld worden. Informeer bij de vloot of opleidingscommissaris of u reeds op deze lijst staat!

>Lees meer over het lesprogramma.  

Wanneer / Kosten De lessen worden afhankelijk van het aantal inschrijvingen en mogelijkheden van de instructeurs gegeven op de dinsdag, woensdag of donderdag avond. We proberen begin van het seizoen te starten. Als bijdrage in de kosten voor deze instructies wordt een vergoeding van € 25,- gevraagd. Dit moet voldaan worden bij de eerste les.

Inschrijving Inschrijving via dit online inschrijfformulier . De lessen worden willekeurig op dinsdag, woensdag of donderdag ingedeeld. U kunt aangeven op welke dagen/perioden u absoluut niet kunt. Aan de hand van de inschrijving wordt een indeling gemaakt. Bij teveel inschrijvingen wordt een wachtlijst opgesteld. U krijgt tijdig bericht. 

Vragen?  

Neem dan contact op met Hans Rietman: toobtiujaK.[antispam].@WvSchiphol.nl