logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Uitslagen handicapwedstrijden

 

Handicap wedstrijden 2021:

Er worden dit seizoen 15 wedstrijden gevaren. Tevens staat hier per wedstrijd een verslag en eventueel een link naar gemaakte foto’s. Deze verslagen worden geschreven door de wedstrijdleiding van de betreffende wedstrijd. Foto’s kunnen door iedereen gemaakt worden. Indien je leuke foto’s hebt die op de website mogen komen, geef dit dan aan bij een lid van de Handicap-Wedstrijdcommissie

Indeling startboot. Bijgewerkt  22 July 2021

wedstrijdleiders-2021 2

--------------------------------------------------------

Handicap 9

Vrijdag 16 July

Startboot Boudewijn en Frits

Rescue RBA

Deze keer stond er een prima wind van zo'n 13 knopen en scheen de zon volop. Wedstrijdleiders Boudewijn en Frits hadden een ruime baan uitgelegd voor de 7 deelnemers, waarvan 2 van WV De Nieuwe Meer. Bij de start van de eerste wedstrijd gingen Arjen en Eva als eerste over de lijn. Het duurde nog enige tijd voordat de rest volgde. De spankers en de 16 kwadraat van Teun zaten elkaar flink op de hielen. Uiteindelijk was het Arjen die als eerste over de lijn ging. De reddingsbrigade moest ook nog in actie komen voor een omgeslagen laser van onze buurvereniging. Bij de tweede wedstrijd werd er veel scherper gestart door de meeste boten. Michel in de 919 bracht hierbij Alex in de 913 aardig in de verdrukking waarbij Alex een op het startschip hoorbaar tikkie kreeg van Michels spiegel. De eerder omslagen laser kwam weer ondersteboven te liggen en besloot toen het er voor die avond bij te laten. Arjen ging wederom als eerste over de finish en werd daarmee winnaar van de 9ste handicapwedstrijd.


h9-2021

----------------------------------------

Handicap 8 ging niet door omdat er geen wind was en de hele dag door zou de wind richting blijven draaien.

-----------------------------------------------

 

Verslag handicap 7
Zaterdag 2 juli 2021

 Een prachtige zaterdag, lekker zonnig met een licht windje, die in de tweede wedstrijd volledig wegvalt. Wel mooi om te zien hoe men in de boot met deze rare wind omgaat! 

Van de Nieuwe Meer zijn er weer 5 boten die meedoen, dus met zo'n 13 boten aan de start is het een genot om vanaf de startboot, met Victor als comedièn/commentator, toe te kijken.

We hebben twee rescue boten (de RBA en Hans van De Nieuwe Meer), die ons perfect helpen voor, tijdens en na de match, bedankt! 

De eerste wedstrijd zeilen we een volledige olympische baan (driehoek + 'worst') en bij de start liggen Henny en Elske goed op de lijn. Sowieso hebben de lasers profijt van deze wind, maar dan nog is het zoeken naar de juiste plek op de plas waar de wind nog een beetje staat.

De Randmeren hebben het helemaal zwaar en dobberen op de te lange baan ver achter. Spannend werd het geheel niet, de lasers van De Nieuwe Meer komen als eerste over de finish.

 Door het wegvallen en draaien van de wind besluiten we om de tweede wedstrijd alleen de driehoek te zeilen. Het is wederom een gedrang bij de startlijn, de boten komen haast niet vooruit! Twee lasers van De Nieuwe Meer komen met elkaar in een 'discussie' over oploeven vlak voor de start om de andere boot weg te duwen, leuk ook voor ons om even een lesje te krijgen over wat wel en niet mag!
Gerard en Martin zien op het eerste rak al dat ze niet vooruit komen en haken af, dus DNF. Ook de twee jonge NM-gasten in de RS Feva waren meer met elkaar de boot aan het omgooien, dan dat ze met de wedstrijd bezig waren.

Na de gijpboei gaan de boten aandewind naar de benedenboei, om vervolgens weer aandewind te finishen!
Elske weet een goeie klap te maken en de wind te vinden op de plas, waardoor ze hiermee de winnaar van de worst wordt.

 

Agnes

h7-2021 2

Na afloop van deze uitslag is er een kleine correctie gemaakt omdat niet de juiste cijfers in de computer waren verwerkt. Deze uitslag die er nu staat is dus iets anders dan medegedeeld op de zaterdagavond zelf.

 

--------------------------------------------

Info over Handicap 6: https://wvschiphol.nl/wzw-onderlinge

Eindelijk, de WZW Onderlinge wedstijden gingen door! Afgelopen zaterdag 26 Juni was een WVS team aanwezig met twee spankers en een laser. Henny, Suzanne, Hugo, Peter en Arjen. De WVAalsmeer was host van het evenement waar de ontvangst was en het palaver. Er was een grote startlijn met ongeveer 20 zeilboten van klein tot groot. In de haven van de WVS was voorafgaande aan het evenement nog even een spoed cursus spinakeren gegeven. Het was dus ook een mooi gezicht in het wedstrijdveld om de twee Spankers met spi te zien varen.
Na afloop was de prijsuitreiking en ook deze keer ging de eerste prijs naar de WVS! 4 Sept is er weer een WZW onderlinge. Allemaal meedoen hè.

We zien jullie aan de start😄👍🏻

---------------------------------------------------------

Handicap 5  zaterdag 19 Juni 2021

Startboot van Teun: Antoinette en Teun

Rib: Elmar, Lupita en Linda van de RBA/EHBO

 Foto's: Hier

We starten iets later ivm de afsluiting van de A9. Er wordt met 8 boten een olympische baan gevaren. De wind neemt ons vandaag behoorlijk in het ootje. Draait van ZW - W naar N en weer terug. En zeker niet hard.
Eric rondt als 1ste de bovenboei, Elske op 2de positie. De randmeren hebben de achterhoede. RM 1 voert een Spinaker. ( drie mans boot) prachtig om te zien. Als de benedenboei gerond is trekt de wind gelukkig weer iets aan. RM 2 trek zich terug. 
Voor de 2de start is de baan verlegt door het rescue team. Na de start komt het hele veld gelijk bij de bovenboei aan. ( waarvoor later in het Kombuis een uitleg moment ontstond) We hoorden op de startboot: stuurboord, bakboord, vrijblijven.......
Met Eric aan kop en Geertje en Loeke met de Spanker op de 2de positie op naar de worst.
De rondetijden zijn een stuk sneller. Er is weer wind! 
Teun bedankt voor het beschikbaar stellen van de startboot.  Linda, Lupita en Elmar bedankt voor het varen van de rescueboot.
Het was een geslaagde avond.
h5-2021
----------------------------------
Handicap 4:
h4-2021
 

-------------------------------------------------------

Handicap 3   zaterdag 5 juni 2021

Startboot: Eva , Ton en Arjen

Rescue: Linda en Maarten van RBA

De reddingbrigade met Linda en Maarten zetten nog wat Spanker zeilers over omdat zij niet over het nieuwe beton mogen lopen.
Er kwamen 8 boten aan de start.
We zien dat Marc weer in de Laser vaart na 2 jaar afwezigheid. Verder is Hugo ook van de partij. Eind vorig jaar heeft hij veel zeil uren gemaakt maar moet nog wat wedstrijd ervaring gaan opdoen. Dus ideaal om dan met de handicaps mee te varen. Ook Loeke is er weer maar ze had eigenlijk liever een Spanker gevaren zei ze. De vierde Spanker krijgt binnenkort een gerepareerde mast en is dan ook weer inzetbaar.

Tijdens het te water laten van een Spanker wil Anoniem op een Spanker stappen maar stapt eerst op de steiger rol. Dit heeft een lelijke valpartij tot gevolg. Dus iedereen is bij deze gewaarschuwd.

Met 3Bft gaat de race beginnen. Het eerste start signaal wordt gegeven vanuit startschip de Anémone waar Ton te gast is. Elske is als eerste bij de startlijn maar begint dan te roepen “ik heb geen schoot” 3x. Helaas was dat een slecht moment en moest achteraan aansluiten.
Michel komt als eerste bij de bovenboei met de 919 gevolgd door Frits in de 901, Teun , Alex, Geertje in RM, Marc , Gerard in RM en Elske met de radiaal.
Ik het tweede kruisrak gaat Michel naar de linkerkant en Frits kiest voor rechts. Er wordt dus niet verdedigend gevaren maar dat heeft als gevolg dat Frits een betere slag maakt en daar door voorop ligt. Hij zal dan ook als eerste finishen. Helaas denkt Marc dat er nog een tweede ronden gevaren moet worden en wordt niet af getoeterd. Helaas een DNF. Elske begon met een flinke achterstand maar is op karakter toch de race gestart. Uiteindelijk is zij toch goed bijgetrokken in het raceveld. Complimenten.

De tweede race:
Er zijn wat stuurman/vrouw wisselingen. Hugo, Boudewijn en Loeke gaan de strijd aan.
Op de startlijn zien wij 2 Spankers en de mooie boot van Teun. Teun maakt een hele lange klap over bakboord en gaat maar 1 x overstag. Hij komt hiermee als eerste rond de bovenboei. Bij de bovenboei is het passen en meten met daar achter de 2 Spankers. Hugo lijkt de boei net niet te halen en maakt een overstag beweging. Michel schreeuwt dat Hugo niet overstag moet en komt net voor Boudewijn rond de boei.
De twee blijven de hele wedstrijd naast elkaar varen. Hier is ook een mooie film van gemaakt. Loeke zit er met de RM vlak achter en geeft goed partij. Boudewijn komt net voor Hugo langs de benedenboei en heeft Hugo in de tang. Hugo ziet geen mogelijkheid im achter het zeil van Boudewijn weg te komen. Boudewijn met Frits finished dus ook 4 sec voor Hugo met Michel.
Frits deelt de worst uit en weer ziet Kees zijn kans dat er weer 2 plakjes worst op de grond vallen.
De muziek staat weer aan en gelukkig mag sinds vandaag de bar weer open.

h3-2021

-------------------------------------------------------------------------

Handicap 2 vrijdag 28 Mei

Startboot: Mike en Michel

Rescue: Klaas en Paul

Film: Timo

Een hele mooie avond, maar waar is de wind? Deze was eerste instantie geheel verdwenen. Twee zeilboten die met moeite vooruit kwamen, verder de hele westeinder leeg.

Er toch maar op gegokt en een eerste baan uitgezet. Na de palaver kregen de 5 deelnemende boten een sleep naar de grote poel. Daar bleek de wind toch weer aangetrokken tot heel zeilbaar.

Maar deze was wel 180 graden gedraaid tov waarvan wij waren uitgegaan. Daarom snel besloten dat het dan eens tijd was voor een stuurboord baan. Wel even wennen voor iedereen. 

Wind was nu zo aanwezig dat de boeien zelfs wat verder uit elkaar konden. Dit werd door Paul en Klaas in de rescue verzorgd.

De eerste start:

Het was dringen bij de rechterboei op de startlijn waarbij Arjen net buiten de startboei werd gedrukt door Hennie. Die twee zitten erg graag in elkaars vaarwater zo blijkt.

Hennie rond dan ook bijna als eerste de bovenboei maar bedacht nog op tijd dat deze via stuurboord gerond moest worden. Frits haalde hem in maar voor de tweede boei had Hennie dit alweer gecorrigeerd.

Iedereen deed erg zijn best maar het veld veld wijzigt daarna niet veel meer. Er werd gefinished in volgorde Hennie, Frits, Arjen, Teun en Elske

2e start :

Hennie is de enige die kiest voor de start vanaf de bakboord boei en vertrekt daar meteen over stuurboort, direct na de start zal ook Frits overstag gaan en hem volgen. Twee over stuurboord en drie over bak. Hennie weet als eerste de bovenboei te ronden gevolgd door Arjen. Teun weet Frits nog in te halen en Elske sluit de rij. De rest van de driehoek blijft het veld redelijk gelijk maar in de aanloop naar de worst weet Arjen toch weer Hennie in te halen en hij rond dan ook als eerst de bovenboei en Henny moet uitwijken voor de Frits die over bak aankomt. Henny weet Arjen toch weer in te halen en gaan samen ruim voorop gevolgd door Teun, Frits en Elske.

Maar eenmaal de onderboei gerond richting de finish is het toch Arjen die met ruim 4 bootlengtes voor Hennie als eerste de toeter hoort. Iets later gevolgd door Teun , Frits en Elske.

Het was uiteindelijk toch nog een mooie zeilavond geworden.

Iedereen hartelijk bedankt voor de deelname en Paul en Klaas voor het bemannen van de rescue.

En speciaal Timo die zijn boot weer beschikbaar stelde als startschip en ook aan de innerlijke mens had gedacht. Helemaal Top

Michel en Michael

h2-2021

------------------------------------------------------------------------

Handicap 1 zaterdag 22 Mei 17:00 uur

Startboot: Geertje en Agnes

Rescue: RBA

Foto: Geertje

Foto: Timo

Vandaag is het de eerste wedstrijd van dit seizoen, ietwat later dan voorgaande jaren, maar gezien Corona en het koude weer van de afgelopen weken hebben we er goed aan gedaan om nu pas te starten.

 

Dit seizoen hebben we als handicap-commissie een aantal wijzigingen doorgevoerd, waaronder een wedstrijd-protocol. Tijdens het palaver zijn de zaken benoemd en op de website is hiervan een nieuwsbrief te vinden.

 

Aangezien er 's middags nog een stevige W/NW- wind stond, hebben we de wedstrijd met een uur verlaat, dus om 18.00 start de wedstrijd met 6 boten aan een Olympische baan.

Timo is zo vriendelijk om zijn Zafira als startboot in te zetten (dank Timo!). Heel fijn voor Geertje en mij om droog en aangenaam van het voordek te genieten van het spektakel.

 

En een spektakel is het! In de eerste wedstrijd starten Henny en Arjen strak op de toeter en de meeste boten zitten hen op de hielen. Erik gaat boven Henny langs en komt als eerste bij de bovenboei, gevolgd door Arjen en Henny. Die twee blijven elkaar 'treiteren', Arjen wil oploevend Henny wegduwen, maar die gaat er onderdoor en voorbij. Hierdoor kan Michel inlopen op de twee vechtende boten. Maar Henny klapt tijdens het oploeven, om Arjen weg te duwen, om en ligt in het water! Maarten en Linda van de Reddingsbrigade komen te rescue, maar Henny helpt zichzelf in de boot en kan weer door. Helaas heeft hij hiermee zijn kans op de worst verspeeld. Ondertussen heeft Arjen de onderboei gerond en volgen Michel, Teun, Klaas en Henny. Op het laatste rak weet Teun Michel nog in te halen en met een riante voorsprong komt Erik als eerste over de finish.

 

De tweede wedstrijd start ook weer mooi, de wind is iets rustiger geworden en de baan is wat langer gemaakt. Henny komt als eerste over de startlijn en Erik en Arjen volgen en weten hoger te zeilen, zodat ze als eerste bij de bovenboei komen. Het lijkt alsof Henny en Klaas met elkaar in onmin zijn en daardoor Klaas een strafrondje doet? Ik heb het niet goed kunnen zien van onze afstand... Wel zie ik dat Arjen en Erik op het benedenwindse rak in strijd zijn en Arjen net als eerste de benedenboei rondt. Ondertussen zoek ik Teun, waarom ligt hij zo achter? Hij geeft aan dat hij een slechte klap heeft gemaakt. Henny en Klaas blijven elkaar in het vaarwater zitten, ook bij de benedenboei. In de voorhoede zijn Erik en Arjen aan de laatste boeironde voor de finish. Arjen neemt de boei ruim en Erik kan hem strakker pakken en hoger naar de finish zeilen. Erik komt dus als eerste over de finish, maar toch weet Arjen, op basis van zijn handicap, de worst te winnen!

 Verslag van Agnes.

 

h1-2021