logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Uitslagen handicapwedstrijden

 

Handicap wedstrijden 2020:

Er worden 12 wedstrijden dit seizoen gevaren. Tevens staat hier per wedstrijd een verslag en eventueel een link naar gemaakte foto’s. Deze verslagen worden geschreven door de wedstrijdleiding van de betreffende wedstrijd. Foto’s kunnen door iedereen gemaakt worden. Indien je leuke foto’s hebt die op de website mogen komen, geef dit dan aan bij een lid van de Handicap-Wedstrijdcommissie

Indeling startboot:

wedstrijdleiding-2020

 

----------------------------------------------------

Handicap 5

Zaterdag 1 aug 2020

Wedstrijdleiding: Erik en Klaas
Rescue: Remco en Hugo

 

Mooi weer!  ZW 10kn wind. 12 boten aan de start. De start was prachting. Scherp op het startschot lagen er heel veel boten op rij precies bij de startlijn. De rubberboot van Erik was een extra handicap geworden omdat die los was van het anker en ergens tussen het startveld terecht kwam.
Bij de bovenboei was het erg druk en Arjen zetten de Spanker toch nog even op stuurboord voor Frits die met hoge snelheid naderde op bakboord. Dat leek goed te gaan maar Frits en getuige Thomas melde dat er toch een ronde gedraaid moest worden. Gelukkig was daar alle ruimte voor en Arjen kwam daardoor op kleine achterstand van de kopgroep Frits, Henny en Thomas. Na de gijpboei was er soms een mogelijkheid om in plane te komen voor de Lasers en de Spankers. De twee Lasers waren niet meer in te halen en Henny kwam voor Thomas over de finish.

Voor de tweede heat werd de beneden boei verder naar beneden getrokken. Vermoedelijk om de wedstrijd langer te maken??

Bij de tweede start werd er door veel boten gekozen om bij de startboot te starten omdat het daar iets gunstiger was. Tomas las precies bij de boei en jouke er vlak naast. Voor Arjen was er geen plek en moest dus van de tweede rij starten precies achter Thomas aan.
Gijsje ging na de start overstag en Jouke zag de mast omkiepen maar zat nog steeds in haar boot met Lisanne. Blijkbaar was een zijstag gebroken en de mast lag in het water. Er was wel wat schade hierdoor ontstaan helaas. Toevallig hadden ze in de startboot na de tweede start de vlaggenmast meteen gestreken waardoor we nuttige bijstand konden verlenen bij Gijsje. Omdat de rescue Gijsje ging wegbrengen hadden ze een dubbelfunctie van finishboot en rescueboot. Ruim op tijd was de finishboot weer terug bij de finishlijn om de eindtijden te noteren. 🙂

Ergens bij een bakboord, stuurboord situatie kamen de twee familie leden elkaar tegen en Alex koos er voor om overstag te gaan terwijl hij toch voorrang had. Iets ging er niet goed tussen de twee boten maar Alex heeft een mogelijke schade voorkomen wat natuurlijk altijd goed is. Door deze situatie kon Geertje en Agnes er voorbij komen en werden zij eerste van de Randmeren.

 

 

h5-2020

----------------------------------------------------

Verslag Handicap-wedstrijd 4
Vrijdag 24 July 2020

Wedstrijdleiding: Jouke en Lisanne, op de Sirius met schipper Rob.
Rescue: Mike en Michel

Foto's: handicap.wvs

 

h4-2020 

----------------------------------------------------

Verslag Handicap-wedstrijd 3

zaterdag 18 juli 2020

Wedstrijdleiding Victor en Harald ( en Ingrid)
Rescue: Hans en Alex

 

Er was wat laaghangende bewolking, maar een aardig windje uit ZW.

Harald en Victor met als gast Ingrid die graag wat meer wilde weten
over wat er op het startschip gebeurt tijdens een wedstrijd.
Negen boten aan de start, de Joker in de buurt, we waren er klaar voor.
Een hele nette eerste start, het veld lag dicht bij elkaar op -en net over de startlijn.
Spankers en Lasers strak naast elkaar, er waren vandaag geen Randmeren bij.
Net over de startlijn wat paniek bij Thomas die van zijn lijnen een soort breiwerkje had gemaakt.
Over bakboord verdween het veld naar de bovenboei.
De wind viel reuze mee, en al snel was de driehoek klaar.
Vooraan de Lasers en een Spanker, nog een keer op en neer!
Eerste ronde, Thomas, Henny en Frits in die volgorde.
De wind was een beetje toegenomen en het was dringen op de startlijn,
die gelukkig niet te kort was, Henny zag de rode boei al dichterbij komen.
De toeter kwam dus als een verlossing!
Net ná de start nog een toeter, en er werd al angstig omgekeken van diverse boten.
Onze gast had ontdekt dat het knopje van de toeter ook werkt als je erop gaat zitten.
Gelukkig denderde het veld verder richting bovenboei.
Teun met Hugo aan boord weerde zich prima met het oude hout, de Lasers hadden hun
handen vol, en ook Frits zat mooi vooraan met de 900.
Close finish met Thoma, Teun/Hugo en Henny als podium.
We hebben ons goed vermaakt op het startschip, met dank aan de visite.
 
h3-2020
 
----------------------------------------------------
Verslag Handicap-wedstrijd 2

zaterdag 11 juli 2020
Wedstrijdleiding Alex en Agnes.
Rescue: Harald en Paul

Vandaag een prachtige zeildag met een mooie wind 3/4 en 6 deelnemende boten.
Harald en Paul hebben een keurige Olympische baan uitgezet en Alex en Agnes zitten in de startboot.

1e wedstrijd: Bij de start komt Frits in RM3 als eerste over de lijn en gaat Michel met RM2 onder hem door. Gerard in de 913 laat kostbare seconden liggen door rijkelijk laat over de startlijn te komen, die hem bij de finish straks zullen nekken.

Teun in zijn BM is in gevecht met Loeke in de 901 (met zeilen van de 919; waar zijn de zeilen van de 901??). Bij de gijpboei ligt Loeke nog voor op Teun, maar bij de onderboei kiest Teun een andere tactiek, waardoor hij weer op kop komt en zijn voorsprong op alle boten niet meer weggeeft. Hij komt na 22:41 minuten als eerste over de finish. Michel en Fritz zijn ondertussen op het voordewindse rak in duel, maar uiteindelijk komt Frits wel duidelijk eerder over de finish. In de achterhoede zijn Gerard en Hugo al in de veronderstelling dat ze over de finishlijn zijn geweest, niet realiserend dat ze nog de onderboei moeten ronden en aandewind moeten finishen! Hierdoor ziet Willem in zijn Dufour de kans om voor Gerard over de finish te komen.

 

2e wedstrijd: De wind is wat gezakt, maar nog steeds prima. Frits weer een mooie start, waarbij Michel probeert om er weer tussen te glippen. Deze keer lukt dat niet en moet Michel ronden om opnieuw naar de startlijn te varen. In het eerste rak zijn Geertje (901), Teun en Frits gewaagd aan elkaar en bij de bovenboei is het goed kijken wie deze als eerste rondt. Volgens mij was Geertje het… Maar Frits heeft de koppositie bij de gijpboei weer overgenomen!

Ondertussen varen Gerard en Michel na de gijpboei dicht bij elkaar, maar Michel gaat na de onderboei te ver door op de plas en Gerard kiest voor een kortere slag, waardoor hij eerder bij de bovenboei is.

Teun heeft zich inmiddels los weten te maken van Frits en Geertje en komt als eerste over de finish. Geertje is voordewind nog voor Frits, maar bij de onderboei weet Frits haar toch weer in te halen en als 2e over de finish te komen.

Willem komt als laatste over de finish, hard gewerkt in zijn eentje! Wel was de vraag bij de naborrel of zijn SW op 111 moet staan..

De winst (en worst) ging deze keer naar Frits en we sloten de middag gezellig af in de zon. Fijn dat we onze handicapwedstrijden dit jaar toch kunnen zeilen.

Agnes

h2-2020

------------------------------------

Verslag Handicap-wedstrijd 1

zaterdag 4 July 2020
Wedstrijdleiding: Paul en Ton a/b bij Timo.
Rescue: Rob en Klaas.

 

Vanwege Corona wordt het protocol verspreid en toegelicht. Er zijn 3 personen die aangeven dit jaar niet te varen vanwege Corona.

 

Het is helaas geen mooi weer bij de eerste wedstrijd.  Er wordt 14 knopen wind verwacht met motregen.

Daarom is de opkomst ook beperkt gebleven. Er worden 3 Randmeren verloot en er doet ook een Laser mee gevaren door Henny.

Timo is bereid gevonden om met zijn boot bij de start te liggen waar Paul en Ton de wedstrijdleiding hebben. Rob en Klaas varen de rescue.

Timo ligt net klaar als startschip maar nog voor de wedstrijd gaat beginnen slaat er een Randmeer om. De wedstrijd wordt helaas helemaal afgeblazen omdat de Randmeer niet meer verder kan varen. De natte opvarende worden snel naar de kant gebracht door de rescue. Er is gelukkig geen persoonlijk letsel. Bij de berging van de Randmeer komt er veel ondersteuning van de jeugd-trainers.
Er is helaas schade ontstaan aan de boot en de boot zal dus even niet meer beschikbaar zijn om te varen.

 

------------------------------------------------------------------------------------