logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Uitslagen handicapwedstrijden

 

Handicap wedstrijden 2022:

Wij hebben de intensie om dit seizoen 15 wedstrijden te varen. Tevens staat hier per wedstrijd een verslag en eventueel een link naar gemaakte foto’s. Deze verslagen worden geschreven door de wedstrijdleiding van de betreffende wedstrijd. Foto’s kunnen door iedereen gemaakt worden. Indien je leuke foto’s hebt die op de website mogen komen, geef dit dan aan bij een lid van de Handicap-Wedstrijdcommissie

In 2021 werd er 3 euro gevraagd per race per boot maar dit vervalt in 2022! Dat komt omdat de Reddingbrigade Amstelveen geen mankracht meer heeft om de rescue service voor ons te verzorgen.
We zullen dit dus zelf moeten regelen. De Nieuwe Meer wil de rescue verzorgen op de vrijdagavond. :-)

 

Op de vrijdagavond zullen ook enkele extra Laser zeilers mee varen vanuit de zeilvereniging Nieuwe Meer. Wij hebben de intensie om op de vrijdagavond een Up<->Down baan te varen en op zaterdag de Olympische driehoek. Verder doen we weer twee wedstrijden achter elkaar. Zwemvesten dragen is altijd verplicht bij elke race.   De start/finsh lijn zal nooit een handicap zijn dus tijdens de wedstrijd mag daar doorheen worden gevaren..

 

 

Mocht een race niet gevaren kunnen worden vanwege het weer dan zijn er aan het eind vh seizoen nog de reserve wedstrijddagen indien daar genoeg animo voor is, er iemand van de handicap commissie aanwezig kan zijn en dat het varend ondersteunend materiaal aanwezig is.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

September 2022:

En na 15 ingeplande wedstrijden zijn er uiteindelijk 2 niet door gegaan vanwege te weinig opkomst. 1 wedstrijd ging niet door omdat er geen wind was. De vrijdagavonden waren altijd wel goed bezocht en het zeilen samen met de NieuweMeer is ook erg goed bevallen.

 

Helaas gaan de twee reserve wedstijden niet door omdat er geen ondersteunende handicap commissie was en/of geen materiaal aanwezig zou zijn.

Dus hier dan de eind uitslag:

De felicitaties gaan uit naar Boudewijn en Frits!

 

eindstand-2022

Nog nagenieten van het jaar 2021 via deze link.

Veel zeilplezier,

Arjen

   

startbootindeling2022

 

-----------------------------------------------------------

 Handicap 15

h15-2022

------------------------------------

 

Handicap 13

vrijdag 5 aug 2022

Rescue NieuweMeer

Startboot Timo met Zafira en ab Martin & Alex

Bar Michel

Foto's van Timo .

 

 Prachtig weer. 3+bft en zon. Martin , Alex en Arjen leggen een baantje uit.

Geweldige opkomst: 8 boten via de WVS en 4 boten van NieuweMeer.

12 boten aan de start.

Martin doet het palaver en Alex doet de loting voor de WVS boten. 2 Spankers en 3 Randmeren.

Er werden weer 2 wedstrijden gevaren. Boudewijn en Frits waren ook deze keer iedereen te snel af dus Boudewijn ging met de grote schaal met worst langs. Mooie prestatie!

 

Ieder bedankt voor de oganisatie.

 

 

h13-2022

 

------------------------------------

Handicap 9
8 July 2022
Rescue NieuweMeer
Startboot 'de Joker' met Mike en Antoinette
Bar Eva en Antoinette

Vandaag een geweldige opkomst!  9 boten van WVS en 2 van NieuweMeer!

Wat een prachtig weer. Zonnetje en windje 2bft.
De start werd even uitgesteld omdat de wind 90 gaden was gedraaid.
Werd de baan nu alleen maar langer? Oh gelukkig ging de boei ook nog de goede kant op. :-) De start was erg druk bij de startboot maar het verliep gelukkig allemaal goed. Was het nu Thomas op de Laser die als eerste de boven boei ronden? Hij ging in ieder geval hard en hij had goede competitie met de 2 boten van NM. Vlak daar achter zat Elske die in het begin ook hard ging. Helaas bij de tweede ronding van de bovenboei viel de wind weg. Daar was Elske niet zo blij mee... De drie Spankers waren goed aan elkaar gewaagd. In de eerste wedstrijd zat Arjen met Eva net voor Klaas met Martin. Dat werd dan toch nog even een fel loef duel omdat Arjen er vanuit ging dat Klaas hem de Loef wilde afsteken. Frits met Boudewijn waren riant voor, van de drie Randmeren. Teun met Wil hadden weer het fokkeloetje opstaan voor de wind. Dat ziet er releaxed uit. De twee dames teams Loeke met Suzanne en Alieke en Debby varen voor de wind naast elkaar van de boven boei tot aan de beneden boei. Loeke had de binnenkant van de boei en finished voor Alieke. Deze wedstrijd duurde ongeveer 50 minuten!,

In de tweede wedstrijd was de baan een heel stuk korter. Ook hier zaten de drie Spankers weer bij elkaar waarbij Michel met Hugo de stuurboord kant op zochten. Leuk om te zien dat de boten dan heel ver uit elkaar varen in het kruisrak en dat ze elkaar dan bij de bovenboei weer treffen. Nu lag Klaas vlak voor Arjen en dat duurde zo twee rondes. Elske werd afgetroefd door de Spankers. Helaas was er nu te weinig wind voor haar Laser radiaal. Thomas zat weer lekker in de kopgroep. De laatste boei werd gerond door Klaas met in zijn kielzog Arjen. Plots brak de helmstokverlenger af, bij Klaas, dus dat gaf wat reuring wat gezien werd door Eva. Arjen moest Klaas nog even netjes voor laten vanwege een bakboord stuurboord regel. Dat afvallen gaf veel snelheid aan de Spanker en Arjen kon daardoor de boot net over de lijn prikken recht in de wind vlak naast de finish boei.  Grote verontwaardiging was er bij Klaas in de boot die dus 4 seconde later finished.

 

Antoinette heeft al een groot bord met worst en kaas klaar gemaakt en Thomas heeft de eer met de worst rond te gaan.

 

h9-2022 2

 

-----------------------------------------------

 

Handicap 8

Zaterdag 2 July

Rescue: Mark en Arjen

Startboot: Frits en Boudewijn

Bar: Michel

Video


Op deze prachtige zaterdagmiddag verschenen er 5 boten aan de start van de 8ste handicap van dit jaar. Het was schitterend weer; stralende zon en windkracht 3. Arjen had een prima baan uitgelegd die hij vanwege draaiende wind vlak voor de wedstrijd met bemanning Mark nog even aanpaste.


Bij de eerste wedstrijd ging Henny als eerste over de startlijn op de voet gevolgd door Elske. Helaas hadden Michel en Hugo de hele startprocedure gemist en zij startten daardoor een stuk later dan de rest. Henny was als eerste bij de bovenboei en heeft de koppositie lang volgehouden. Toch was het Elske die als eerste over de finish ging en de tweede plaats aan Henny liet. Teun en Jort kwamen als derde over de lijn. Michel en Hugo hebben ondanks hun slechte start toch Geertje en Agnes weten in te halen waardoor zij respectievelijk vierde en vijfde werden.


De tweede wedstrijd was Henny de enige die over stuurboord bij de bakboordboei van de startlijn startte, gevolgd door Teun en Elske. Na enige tijd hadden Geertje en Agnes twee boten ingehaald en zaten zij nu Henny op de hielen. Zij zetten hun inhaalrace voort en eindigden als eerste over de finish. Knappe prestatie! Hiermee hebben de dames handicap 8 gewonnen.

 
h8-2022
 
 
----------------------------------------

Handicap 7

Vrijdag 24 Jun

Er was helaas geen wind dus de wedstrijd was gecancelled.

 

 

 ----------------------------------------

Handicap 6

Zaterdag 18 Juni 2022

Rescue Antoinette en Arjen

Startboot van Erik met daarop: Erik en Christoph

  

Weer een mooie dag! Top.

Vandaag is de rescue boot er niet?? Het blijkt dat die is uitgeleend aan de Combi-wedstrijden Optimisten. Na wat telefoontjes wordt de rescue boot toch net op tijd terug gebracht.

 

Antoinette en Arjen hebben de baan al uitgezet met de Legoboot.

16:00 Palaver. Er zijn 5 inschrijvingen waarvan 2 Spankers. 

Teun en John in de 16m2, Eva en Suzanne in de 919, Boudewijn en Frits in de Spanker 900, Elske op de Laser en ook Henny met een Laser.

 

De start verloopt soepel. Er is een lange startlijn. Er is niet duidelijk een bepaalde kant van het veld waar de wind beter is. Er wordt dan ook volop gekruist naar de bovenwindse boei. Eva en Elske varen vlak bij elkaar. Aan de rechterkant vh veld gaat Elske overstag, valt vol op bakboord en daar komt net Eva aan die dus voorrang moet geven. Ai dat is jammer dus Eva draait haar rondes. Helaas komt ze daardoor wel achteraan het veld te liggen. De wind is perfect en al (te) snel is men bij de bovenboei. Frits en Boudewijn liggen mooi vooraan en geven het niet meer uit handen. Henny komt als tweede over de lijn.

 

Voor de tweede start wordt de bovenboei verder richting Aalsmeer gebracht. Bij de tweede start zit Suzanne er goed bij. Als tweede gaat ze rond de bovenboei en het lijkt er op dat ze Boudewijn en Frits gaan inhalen.... Henny en Elske hebben op handicap een mooi duel wat uiteindelijk een 3 seconden voordeel oplevert voor Elske! Hierdoor wordt Elske mooi tweede in het eind resultaat.

Boudewijn en Frits delen de worst rond. :-)

  

h6-2022

 ----------------------------------------

Handicap 5

Vrijdag 10 Juni 2022

Rescue NieuweMeer

Start: Eva en Antoinette en Paul

Startboot: Timo

Dit was weer een avondje prachig zeilweer met een zonnetje. Top.

Ook de NieuweMeer was aanwezig met 4 open boten + 5 boten van de WVS. Erg leuk. :-)

 

De startlijn was wat krap maar de start verliep prima. Fokkemaat Martin liet zich in het begin van de race goed horen door duidelijk BAKBOORD te roepen. Zo nu weet iedereen dat Martin ook mee doet. Maar goed, beter te hard roepen dan niet horen...

Het het veld bleef toch aardig dicht bij elkaar. Ook het eerste rak voor de wind bleef iedereen in elkaars wind hangen. Echter het tweede kruisrak zorgde ervoor dat het veld uit elkaar liep. Uiteindelijk ging de Spanker van Arjen met Martin het eerste over de finish. Dat was een mooi baantje van een half uur.

 

Van de tweede start is een film gemaakt door Timo. Daarop lijken sommige mensen te zien dat er iemand een te vroege start had. Wie was dat?

De Spanker en een Laser van NM lagen een stuk op kop. De Laser was echter net eerder over de finish. Goed gedaan!

Na het opmaken van de sw waarde was uiteindelijk Arjen en Martin die de worst ronddeelde.

 

 

tussenstand-h5-2022

 

 ----------------------------------------

Handicap 4

Zaterdag 4 Juni 2022

Rescue Antoinette en Arjen

Start: Agnes en Michel R

 

Agnes en Michel hebben er een mooi baantje ingelegd. Er staat 12 knopen wind en voor het eerst deze dag gaat de zon schijnen. :-)

Boudewijn was al vroeg aanwezig. Maar helaas was hij de enige van de zeilers.

Iets na 16:00 uur kwam ook Frits en Marc B. Marc was al begonnen aan het optuigen van een Laser maar met twee boten varen wij geen wedstrijd. Er zullen toch mini...minimaal 3 zeilboten moeten zijn voor een race.

Dus helaas is deze wedstrijd gecancelled. Marc is met de Laser toch maar even gaan planeren op de Westeinder.

 

Agnes en Arjen halen de boeien van het water. Op de terug reis naar de WVS kijkt Arjen even om naar de boeien maar die zijn er niet??  Ze liggen nog midden op de plas... HaHa De volgende keer beter checken of alles wel vast zit.

Tot vrijdag.

-----------------------------------------

Handicap 3

Vrijdag 27 Mei 2022

Bar: Antoinette

Startboot van Timo met daarop: Antoinette en Teun

Rescue: Nieuwe Meer

 

Vandaag 4 Spankers op het water en 1 Randmeer gevaren door Arjen en Christoph.

Timo is weer van de partij dus is er een riant startschip voor Teun en Antoinette.

Ook vanuit de NM zijn er 5 zeilboten aanwezig. Erg leuk 9 boten aan de start! 

Die hele dag stond er een harde westen wind en volgens de voorspelling zou de wind normaal zijn tijdens onze start. Gelukkig kwam deze keer de wind voorspelling uit dus de RM met rif was niet echt nodig.

Bij de eerste race was er een fel duel tussen Frits/Boudewijn en een Laser van NM. Bij de finish was de Laser 11 seconden eerder :-)

Het rif in de RM was teveel van het goede dus de RM kwam als laatste binnen.

 

In race twee was er helaas een aanvaring tussen twee Spankers wat resulteerde dat beide Spankers uit de race moesten. Dat werd dus een DNF.

 

Als er twee strijd hebben gaat de derde er mee heen dus werd Peter en Suzanne EERSTE!!

Zij deelde de worst uit en Teun deed de uitslag met een uitgebreid verhaal.

 

 

 

h3-2022

.

-----------------------------------------

Handicap 2

Zaterdag 21 Mei 2022 

Foto's: Link

Bar: Michel

Rescue: Arjen en Eva

Startboot en verslag: Elske en Suzanne

 

Om drie uur stond er een mooi windje kracht 3 tot 4 op de plas, en af en toe zon, dus perfect zeilweer. Bij het palaver 6 zeilteams, waarbij Eric opmerkte dat hij graag om 6 uur terug wou zijn, want hij is vandaag 12,5 jaar getrouwd dus moet op tijd naar huis. Helaas waren het roer en zwaard van de nieuwe laser zoek, waardoor het toch wat langer duurde voordat iedereen op het water was. Er lag een mooi baantje met de bovenwindse boei in de buurt van het starteiland en de start en finish midden op de plas ter hoogte van de Grote Brug. Om 5 voor 5 klonk het 5 minuten sein voor de eerste wedstrijd, precies om 5 uur het startschot, met een prachtige start voor zowel Eric als Henny.

De meesten bleven over bakboord doorvaren, maar Eric deed vrij snel een klapje omhoog, wat werkelijk perfect uitpakte, 100 meter hoger dan de rest kon hij bijna rechtstreeks naar de bovenboei varen terwijl de rest toch echt zeker 15 graden lagere koers aan moest houden. Grote voorsprong dus bij de bovenboei. Henny als 2e rond de boei, keurig op telkens een bootlengte gevolgd door Frits en Boudewijn in Spanker 919, Teun en Hans met de 16 kwadraat, die bij de bovenboei net tussen beide andere spankers kon prikken. Richting gijpboei schoof het allemaal wel wat in elkaar, maar na de gijpboei konden beide lasers in planee, waardoor de afstand tot de houten schepen rap groter werd.  Bij de onderboei werden duidelijk verschillende keuzes gemaakt. De 16 m2 en Peter en Christoph in de spanker 900 bleven na de boei lang doorvaren over stuurboord, terwijl de andere 2 spankers direct na de boei overstag gingen. Eric ging redelijk middendoor en had duidelijk haast om thuis te komen. Uiteindelijk maakte het niet veel uit welke kant er gekozen werd, ze kwamen ongeveer in dezelfde volgorde weer uit bij de bovenboei. Ondertussen was er in de startboot wel wat verwarring want er voeren wat andere zeilnummers bij de spankers dan dat we bij de loting hadden uitgedeeld. Gelukkig waren de zeilers wel vrij duidelijk herkenbaar (wel wat veel zwarte zeilkleding…) dus uiteindelijk heeft iedereen de juiste tijd gekregen.

Bij de tweede wedstrijd hebben Rescue Arjen en Eva de bovenboei wat meer richting Eendegat gesleept, terwijl er nog even gewacht werd op de 7e deelnemer Marc in de Laser. Eric had wederom een superscherpe start, maar niet vals, rap gevolgd door Teun. Marc had niet helemaal door dat er al gestart werd, dus dobberde nog rustig achter de lijn terwijl de rest er vandoor stoof.  Zou je niet starten? Oh, ze zeiden dat het nog 5 minuten was. Nee hoor, wegwezen! En volgende keer aan de wedstrijd leiding vragen hoe lang het nog is ;-). De wind was duidelijk minder dan in de eerste wedstrijd, wat volgens Henny een PERFECT spankerweertje opleverde. Dat was ook duidelijk, want nu gingen de spankers als eerste om de boei. Peter/Christoph als eerste, Michel en Mark in de 913 als tweede en Frits/Boudewijn als derde. De lasers hadden al een redelijke achterstand en Teun kon het ook niet bijbenen. Bij de onderboei werden wederom verschillende keuzes gemaakt, waarbij de keuze van Frits/Boudewijn door echt heel lang door te varen na de boei uiteindelijk de beste bleek, waardoor ze bij de bovenboei van de 3e naar de 1e plaats waren opgeschoven. Peter/Christoph gingen eerst redelijk door het midden, maar voeren daarna te ver door richting de wal, wat zo de 1e plaats kostte. Eric en Henny waren ondertussen middendoor lekker met elkaar aan het bakkeleien en kwamen voor de wind zelfs praktisch naast elkaar langs de finsihlijn, Eric met zijn zeil over stuurboord en Henny over bakboord. Henny probeerde nog uit alle macht om zijn plek ten opzichte van Eric te verbeteren maar helaas tikte Henny Eric aan bij het ronden van de benedenboei. Dat leverde Henny een 2 ronden straf op. Henny was zo sportief om zijn straf meteen te nemen. Helaas koste dat hem wel 1.5 minuten die hij daardoor later over de finish kwam.

Ook de keuze van Peter/Christoph door direct na de boei overstag te gaan viel uiteindelijk niet goed uit. Michel/Mark pakten de SB kant en eindigden daardoor als 2e. Marc kon het gat wat hij bij de start had opgelopen niet meer goed maken en eindigde als laatste.

Het was weer een heerlijk zeilavondje, met dank aan Eva en Arjen voor de Rescue, Susanne en Elske voor de wedstrijdleiding en Mark en Michel voor de Bar. Foto’s en filmpjes gemaakt door Susanne en Arjen.

 

h2-2022

---------------------------------------

Handicap 1  Vrijdag 13 Mei

Foto's: Link

Bar: Antoinette

Rescue: NM en Henny

Start: Arjen op de boot van Timo

De eerste race is toch altijd wel weer spannend. Is het materiaal allemaal aanwezig? Heeft iedereen wel de oproep gekregen? etc

Er zijn 5 inschrijvingen van WVS en 5 inschrijvingen NieuweMeer. Dat is een mooi resultaat en geeft een leuke competitie. Er staat echter een stevig windje dus 3 van de 4 Randmeren worden met rif uitgerust. Dat vaart veel comfortabeler en dat geeft dus een betere boot beheersing.

Timo is aanwezig met zijn boot dus dat is luxe. Arjen doet de start maar tijdens de 5 minuten aftel wordt het horloge scherm vaag. Toch maar even de tweede stopwatch op twee minuten voor de start er naast leggen. En ja hoor. 1 minuut voor de start doet het horloge het niet meer. De stopwatch biedt gelukkig uitkomst.

De startlijn is behoorlijk lang en het pin-end ligt behoorlijk hoog. In theorie zou daar dus voordeel zijn.

De Laser en de aero hebben veel strijd op kop en de Randmeren blijven ook goed bij elkaar dus dat is ook spannend. Echter Frits en Boudewijn weten twee wedstrijden achter elkaar als eerste RM binnen te komen. Bij de boven boei ligt Martijn vd NM in het water maar het water is zo koud dat hij heel pijnlijke kramp in zijn kuit krijgt. Helaas wordt het voor hem een DNF.

Maar wat doet Teun? Hij zeilt samen met Paul. Het ziet er wat vochtig uit met al dat opspattende water maar zij gaan erg hard. Omdat zij in de eerst wedstrijd 2e werden en de laatste wedstrijd 1e hebben zij overall gewonnen!!

 

img-9013-1

---------------------------------------------

Tussenstand tot aug 2022:

de aftrekwedstrijden tellen nu ook mee!.

tussenstand-2022-aug