logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Uitslagen handicapwedstrijden

 

Handicap wedstrijden 2022:

Wij hebben de intensie om dit seizoen 15 wedstrijden te varen. Tevens staat hier per wedstrijd een verslag en eventueel een link naar gemaakte foto’s. Deze verslagen worden geschreven door de wedstrijdleiding van de betreffende wedstrijd. Foto’s kunnen door iedereen gemaakt worden. Indien je leuke foto’s hebt die op de website mogen komen, geef dit dan aan bij een lid van de Handicap-Wedstrijdcommissie

In 2021 werd er 3 euro gevraagd per race per boot maar dit vervalt in 2022! Dat komt omdat de Reddingbrigade Amstelveen geen mankracht meer heeft om de rescue service voor ons te verzorgen.
We zullen dit dus zelf moeten regelen. De Nieuwe Meer wil de rescue verzorgen op de vrijdagavond. :-)

Op de vrijdagavond zullen ook enkele extra Laser zeilers mee varen vanuit de zeilvereniging Nieuwe Meer. Wij hebben de intensie om op de vrijdagavond een Up<->Down baan te varen en op zaterdag de Olympische driehoek. Verder doen we weer twee wedstrijden achter elkaar. De start/finsh lijn zal nooit een handicap zijn.

Mocht een race niet gevaren kunnen worden vanwege het weer dan zijn er aan het eind vh seizoen nog de reserve wedstrijddagen.

Het verder indelen van de startboot volgt nog ( na mijn vakantie :-) 

  

Nagenieten van het jaar 2021 via deze link.

Veel zeilplezier,

Arjen

   

wedstrijdleiders-2022

-----------------------------------------

Handicap 2

Zaterdag 21 Mei 2022 

Foto's: Link

Bar: Michel

Rescue: Arjen en Eva

Startboot en verslag: Elske en Suzanne

 

Om drie uur stond er een mooi windje kracht 3 tot 4 op de plas, en af en toe zon, dus perfect zeilweer. Bij het palaver 6 zeilteams, waarbij Eric opmerkte dat hij graag om 6 uur terug wou zijn, want hij is vandaag 12,5 jaar getrouwd dus moet op tijd naar huis. Helaas waren het roer en zwaard van de nieuwe laser zoek, waardoor het toch wat langer duurde voordat iedereen op het water was. Er lag een mooi baantje met de bovenwindse boei in de buurt van het starteiland en de start en finish midden op de plas ter hoogte van de Grote Brug. Om 5 voor 5 klonk het 5 minuten sein voor de eerste wedstrijd, precies om 5 uur het startschot, met een prachtige start voor zowel Eric als Henny.

De meesten bleven over bakboord doorvaren, maar Eric deed vrij snel een klapje omhoog, wat werkelijk perfect uitpakte, 100 meter hoger dan de rest kon hij bijna rechtstreeks naar de bovenboei varen terwijl de rest toch echt zeker 15 graden lagere koers aan moest houden. Grote voorsprong dus bij de bovenboei. Henny als 2e rond de boei, keurig op telkens een bootlengte gevolgd door Frits en Boudewijn in Spanker 919, Teun en Hans met de 16 kwadraat, die bij de bovenboei net tussen beide andere spankers kon prikken. Richting gijpboei schoof het allemaal wel wat in elkaar, maar na de gijpboei konden beide lasers in planee, waardoor de afstand tot de houten schepen rap groter werd.  Bij de onderboei werden duidelijk verschillende keuzes gemaakt. De 16 m2 en Peter en Christoph in de spanker 900 bleven na de boei lang doorvaren over stuurboord, terwijl de andere 2 spankers direct na de boei overstag gingen. Eric ging redelijk middendoor en had duidelijk haast om thuis te komen. Uiteindelijk maakte het niet veel uit welke kant er gekozen werd, ze kwamen ongeveer in dezelfde volgorde weer uit bij de bovenboei. Ondertussen was er in de startboot wel wat verwarring want er voeren wat andere zeilnummers bij de spankers dan dat we bij de loting hadden uitgedeeld. Gelukkig waren de zeilers wel vrij duidelijk herkenbaar (wel wat veel zwarte zeilkleding…) dus uiteindelijk heeft iedereen de juiste tijd gekregen.

Bij de tweede wedstrijd hebben Rescue Arjen en Eva de bovenboei wat meer richting Eendegat gesleept, terwijl er nog even gewacht werd op de 7e deelnemer Marc in de Laser. Eric had wederom een superscherpe start, maar niet vals, rap gevolgd door Teun. Marc had niet helemaal door dat er al gestart werd, dus dobberde nog rustig achter de lijn terwijl de rest er vandoor stoof.  Zou je niet starten? Oh, ze zeiden dat het nog 5 minuten was. Nee hoor, wegwezen! En volgende keer aan de wedstrijd leiding vragen hoe lang het nog is ;-). De wind was duidelijk minder dan in de eerste wedstrijd, wat volgens Henny een PERFECT spankerweertje opleverde. Dat was ook duidelijk, want nu gingen de spankers als eerste om de boei. Peter/Christoph als eerste, Michel en Mark in de 913 als tweede en Frits/Boudewijn als derde. De lasers hadden al een redelijke achterstand en Teun kon het ook niet bijbenen. Bij de onderboei werden wederom verschillende keuzes gemaakt, waarbij de keuze van Frits/Boudewijn door echt heel lang door te varen na de boei uiteindelijk de beste bleek, waardoor ze bij de bovenboei van de 3e naar de 1e plaats waren opgeschoven. Peter/Christoph gingen eerst redelijk door het midden, maar voeren daarna te ver door richting de wal, wat zo de 1e plaats kostte. Eric en Henny waren ondertussen middendoor lekker met elkaar aan het bakkeleien en kwamen voor de wind zelfs praktisch naast elkaar langs de finsihlijn, Eric met zijn zeil over stuurboord en Henny over bakboord. Henny probeerde nog uit alle macht om zijn plek ten opzichte van Eric te verbeteren maar helaas tikte Henny Eric aan bij het ronden van de benedenboei. Dat leverde Henny een 2 ronden straf op. Henny was zo sportief om zijn straf meteen te nemen. Helaas koste dat hem wel 1.5 minuten die hij daardoor later over de finish kwam.

Ook de keuze van Peter/Christoph door direct na de boei overstag te gaan viel uiteindelijk niet goed uit. Michel/Mark pakten de SB kant en eindigden daardoor als 2e. Marc kon het gat wat hij bij de start had opgelopen niet meer goed maken en eindigde als laatste.

Het was weer een heerlijk zeilavondje, met dank aan Eva en Arjen voor de Rescue, Susanne en Elske voor de wedstrijdleiding en Mark en Michel voor de Bar. Foto’s en filmpjes gemaakt door Susanne en Arjen.

 

h2-2022

---------------------------------------

Handicap 1  Vrijdag 13 Mei

Foto's: Link

Bar: Antoinette

Rescue: NM en Henny

Start: Arjen op de boot van Timo

De eerste race is toch altijd wel weer spannend. Is het materiaal allemaal aanwezig? Heeft iedereen wel de oproep gekregen? etc

Er zijn 5 inschrijvingen van WVS en 5 inschrijvingen NieuweMeer. Dat is een mooi resultaat en geeft een leuke competitie. Er staat echter een stevig windje dus 3 van de 4 Randmeren worden met rif uitgerust. Dat vaart veel comfortabeler en dat geeft dus een betere boot beheersing.

Timo is aanwezig met zijn boot dus dat is luxe. Arjen doet de start maar tijdens de 5 minuten aftel wordt het horloge scherm vaag. Toch maar even de tweede stopwatch op twee minuten voor de start er naast leggen. En ja hoor. 1 minuut voor de start doet het horloge het niet meer. De stopwatch biedt gelukkig uitkomst.

De startlijn is behoorlijk lang en het pin-end ligt behoorlijk hoog. In theorie zou daar dus voordeel zijn.

De Laser en de aero hebben veel strijd op kop en de Randmeren blijven ook goed bij elkaar dus dat is ook spannend. Echter Frits en Boudewijn weten twee wedstrijden achter elkaar als eerste RM binnen te komen. Bij de boven boei ligt Martijn vd NM in het water maar het water is zo koud dat hij heel pijnlijke kramp in zijn kuit krijgt. Helaas wordt het voor hem een DNF.

Maar wat doet Teun? Hij zeilt samen met Paul. Het ziet er wat vochtig uit met al dat opspattende water maar zij gaan erg hard. Omdat zij in de eerst wedstrijd 2e werden en de laatste wedstrijd 1e hebben zij overall gewonnen!!

 

img-9013-1